Selektor Veselin Vuković je bil zadovoljen z videnim na Nizozemskem. Foto: EPA
Selektor Veselin Vuković je bil zadovoljen z videnim na Nizozemskem. Foto: EPA
Andrej Flajs
Andrej Flajs je bil med tistimi, ki so presenetili selektorja Vukovića. Foto: MMC RTV SLO

"Ta krajša turneja, če jo lahko tako poimenujem, je bila za nas zadetek v polno. Nizozemci so se izkazali z vrhunsko organizacijo, s polnimi dvoranami, za povrhu pa so se pokazali tudi kot izjemni tekmeci," je po prihodu v Slovenijo dejal slovenski selektor Veselin Vuković.

Presenetila Klemen Čebulj in Andrej Flajs
Slovenski reprezentanti se bodo po dnevu premora v sredo znova zbrali v Mariboru in v dvorani Lukna opravili večerni trening. "Na treh tekmah z Nizozemsko so se seveda pokazale dobre stvari, ki smo jih načrtovali, pa tudi slabe, ki jih moramo še popraviti. Tako je pozitivno presenetil Klemen Čebulj, kljub dolgi odsotnosti pa tudi Andrej Flajs, ki zaradi poškodbe ni igral 20 dni. Precej smo menjavali, priložnost pa so dobili praktično vsi igralci v ekipi," je dodal Vuković.

S Katarjem 18. novembra v Mariboru
"Predvsem na ponedeljkovi tekmi, ki smo jo sicer izgubili z 2:3, pa morda ne bi bilo tako, če bi igrali na rezultat, se je to najbolje pokazalo. Na tekmi smo namreč dali kar 19 točk iz bloka, kar je izjemen rezultat in nadpovprečno v vseh pogledih," je bil zadovoljen Vuković. Vodstvo reprezentance se je odločilo, da bo zaradi naporne turneje na Nizozemskem in dolgega vračanja v domovino odpovedalo predvidene skupne treninge s Črno goro, Slovenija pa se bo s Katarjem predvidoma pomerila 18. novembra v Mariboru.