Andrej Aščev, Igor Kobzar in Tine Urnaut  v finalu Lige prvakov. Foto: EPA
Andrej Aščev, Igor Kobzar in Tine Urnaut v finalu Lige prvakov. Foto: EPA
Urnautov Trentino klonil v finalu Lige prvakov

Slovenski odbojkarji ostajajo brez naslova evropskega prvaka. Možnost, da bi ga osvojil, je imel v nedeljo kapetan slovenske reprezentance Urnaut, ki je s svojim Trentinom v Krakovu igral v finalu, a je skupaj s soigralci zapravil vodstvo z 2:0 in po petem nizu izgubil. Izid je bil 3:2 (-23, -22, 17, 25, 13), Zenit je evropski prvak postal četrtič, Trentino ostaja pri treh naslovih.

Odlična igra Urnauta
Korošec v finalu ni le nastopal, ampak ga je odigral odlično. Dosegel je nekaj zelo pomembnih točk, zaključil prvi (z asom) in drugi niz (z napadom) in bil zagotovo eden najpomembnejših členov v svoji ekipi. Skupno je v statistiko ob 54-odstotnem napadu vpisal 15 točk, bil je drugi najučinkovitejši igralec ekipe, dve točki več je prispeval le njegov veliki prijatelj, grški reprezentančni korektor Mitar Đurić. Prav igralec, ki se je rodil v Sarajevu, pa je bil eden glavnih krivcev za nesrečen poraz, saj je v zadnjem delu tekme naredil nekaj usodnih napak.

Dvakrat potegnil krajši konec
Trentino je v zaključku zapustila tudi sreča. V dveh sumljivih sodniških odločitvah, kjer po pregledu počasnega posnetka ni bilo jasno, komu bi morala pripasti točka, je potegnil krajši konec. V četrtem nizu se je to zgodilo pri izidu 22:22, v petem pa pri vodstvu Zenita z 12:11. Najučinkovitejši igralec tekme je bil po pričakovanju kubanski zvezdnik Wilfredo Leon, sprejemalec ekipe iz Kazana je dosegel 27 točk, Maksim Mihajlov jih je prispeval 22. Ruski klubi so prvaki postali petič v nizu, skupno pa imajo 21 zvezdic, tri več od Italijanov.

Tudi v malem finalu Slovenec
V Krakovu je imela Slovenija svojega predstavnika tudi v malem finalu, Klemen Čebulj je s svojo Cucine Lube Civitanovo na turnirju zasedel tretje mesto, Italijani so s 3:2 premagali gostitelje, igralce Asseca Resovie Rzeszowa. Čebulj je igral v prvih treh nizih, v katerih je dosegel deset točk, eno je dosegel z začetnim udarcem, dve z blokom, sedem pa z napadom. Tega je imel 37-odstotnega, medtem ko je servise sprejemal 40-odstotno. Najučinkovitejši igralec v italijanski ekipi je bil Osmany Juantorena, dosegel je 18 točk. Pri Poljakih jih je korektor Bartosz Kurek dosegel 25.

Finale:
ZENIT KAZAN - Trentino Diatec
3:2 (-23, -22, 17, 25, 13)
Leon 27, Mihajlov 22; Đurić 17, Urnaut 15.

Tekma za 3. mesto:
Asseco R. Rzeszow - CUCINE CIVITANOVA
2:3 (-20, 25, 22., -22, -10)
Čebulj 10.

Urnautov Trentino klonil v finalu Lige prvakov