Jasmin Čuturič je z Juretom Petrom Bedračem izgubil v četrtfinalu. Foto: www.alesfevzer.com
Jasmin Čuturič je z Juretom Petrom Bedračem izgubil v četrtfinalu. Foto: www.alesfevzer.com
Poraz državnih prvakinj v četrtfinalu

Polfinalni obračuni bodo na Kongresnem trgu od 15. do 19. ure, finala pa bosta ob 21. in 22. uri.

V prvem četrtfinalu sta v slovenskem obračunu slavili Tjaša Jančar in Nina Lovšin, ki sta z 21:17 in 23:21 premagali Nino Kontrec in Mojco Pene, nato pa za nasprotnici v polfinalu dobili Avstralki Johannah in Alice Rohkamper, ki sta odpravili Avstrijki Danielo Fankauser in Suzanne Kreuziegler. Brazilki Paulina Alves in Paula Hoffman sta brez težav prišli do zmage nad italijansko-nizozemskim parom Federico Tonon in Patricio Labee, saj sta tekmo dobili po samo 34 minutah, z 21:15 in 21:4. Tretji četrtfinale med Eriko Fabjan in Moniko Potokar ter Ano Skarlovnik in Jeleno Pešić, ki je potekal pred polnimi tribunami na Kongresnem trgu, pa se je končal v korist Fabjanove in Potokarjeve, ki sta bili boljši s 17:21, 21:14 in 15:5.

Češka odbojkarja na mivki, Jan Dumek in Robert Kufa, ki veljata za ena glavnih favoritov za zmago, v četrtfinalu nista imela težav z lanskima finalistoma Avstrijcema Michaelom Murauerjem in Florianom Schnertzerjem in sta z 21:17 in 21:16 prva prišla do nastopa v polfinalu.

Nejc Zemljak in Aljoša Urnaut sta bila na drugi četrtfinalni tekmi z 21:19 in 21:14 boljša od Danijela Pokeršnika in Zlatka Pulka, do polfinala pa sta prišla tudi Brazilca Marcio Gaudine in Marcus Borlini, ki sta z 21:16 in 21:19 odpravila Hrvata Filipa Silića in Ivana Željkovića.

Zadnje mesto med najboljšo četverico sta si priigrala Jernej Potočnik in Simon Fruhbaher, ki sta bila uspešnejša od Jasmina Čuturića in Jureta Petra Bedrača.

"Turnir je lepo organiziran, užitek je igrati sredi Ljubljane," je za Val 202 povedal Jernej Potočnik. Državni prvak tokrat igra v navezi z Avstrijcem Simonom Fruhbauerjem. Sta edina, ki sta se na glavni turnir prebila prek kvalifikacij. "Sva utrujena, saj sva odigrala osem tekem v dveh dneh. Morala sva dati vse od sebe, da sva premagala legendo Jasmina in njegovega partnerja Jureta Petra. Moj soigralec iz Avstrije je kakovosten, mlad, poln energije. Res igra dobro."

Poraz državnih prvakinj v četrtfinalu