Odbojkarice Nove KBM Branik se veselijo zanesljive zmage. Foto: Thomas Črnčec
Odbojkarice Nove KBM Branik se veselijo zanesljive zmage. Foto: Thomas Črnčec
Calcit Volleyball
Igralke Calcita so imele veliko dela le v uvodnem nizu. Foto: Ervin Čurlič
Odbojkarice Formisa so popustile v drugem in tretjem nizu. Foto: Ervin Čurlič
Kema Puconci
Odbojkarice Keme iz Puconcev so bile prvič na zaključnem turnirju, imele so številne in glasne navijače. Foto: Ervin Čurlič
Kamničanke so se namučile le v prvem nizu
Mariborčanke zanesljivo v finale pokala

Državne prvakinje so v prvem polfinalu gladko premagale Kemo Puconci s 3:0 (8, 14, 14). Slovenske prvakinje so tekmo začele silovito ter povedle s 6:2 in 8:4. Po vodstvu 10:6 so povsem zagospodarile na igrišču. Po začetnih udarcih Nike Blagne so osvojile kar dvanajst točk zapored.

V drugem nizu so Prekmurke zaigrale bolj zbrano, se tudi otresle treme. Do rezultata 7:7 je bila igra izenačena, nato pa so pobudo na igrišču spet prevzele mariborske odbojkarice, ki so si z izdelanimi akcijami do drugega tehničnega odmora priigrale šest točk prednosti. Po vodstvu 16:10 je mariborska ekipa še stopnjevala ritem igre, odpor Pucončank je postajal vse slabotnejši in slovenske prvakinje so gladko dobile tudi drugi niz.

Tudi v tretjem nizu je bila slika na igrišču podobna. Premoč je bila spet na strani mariborske ekipe, ki je ob prvem tehničnem odmoru vodila 8:6, nato po nekaj dobrih akcijah 15:9. Sledila je nova serija točk, po kateri je vodstvo Mariborčank naraslo na dvanajst točk (21:9), ekipa Keme pa je do konca niza in tekme le ublažila poraz.

"Pred tekmo sem želel, da bi naše odbojkarice prikazale čim boljšo igro, in želja se mi je izpolnila. Vso tekmo so igrale zavzeto, brez popuščanj, temu primeren je tudi rezultat. Nalogo v polfinalu smo opravili, zdaj čakamo finale," je povedal trener Nove KBM Branika Bruno Najdič.

Kamničanke so se izvlekle v prvem nizu
V drugem polfinalu so se gostiteljice enakovredno kosale z Gorenjkami, nekajkrat so si tudi priigrale vodstvo, a je Tjaša Turnšek z neugodnimi začetnimi udarci in tudi z učinkovito igro v napadu zaustavila razigrano domačo vrsto. Kljub temu so igralke Formisa ohranjale pobudo na igrišču, z zbrano in odločno igro so povedle z 22:18 in 24:20. Kamničanke se niso predale. Z odličnim blokom so ubranile kar štiri zaključne žoge tekmic, nato pa s četrto zaključno žogo osvojile niz. V naslednjih dveh nizih so imele precej lažje delo.
"Pričakovali smo zahtevno tekmo in tako je tudi bilo. Vedeli smo, da bo na drugi strani mreže dobra ekipa, ki bo za seboj imela tudi bučne navijače. Naša igra ni bila najboljša, verjamem, da bo boljša v finalu, kjer upam na zmago," je bila optimistična kapetanka Calcita Tamara Borko.

Polfinale:
NOVA KBM BRANIK - Kema Puconci
3:0 (8, 14, 14)

Nova KBM Branik: Mlakar 15, Blagne 7, Kučej, Kaučič 10, Ajnihar, Igličar, Gričnik, Najdič 1, Starčević 23, S. Planinšec 5, M. Planinšec, Proković.

Kema Puconci: Koler, Praprotnik Flisar 1, Vidonja 6, Franko 2, Škraban 4, Banfi 1, Salaj, Donša, Frumen 3, Sakovič 10, Kadiš.




CALCIT VOLLEYBALL - Formis
3:0 (28, 15, 23)

Calcit Kamnik: E. Mori 4, Turnšek 21, Božič 6, Kavčič, Borko 5, Vrhovnik 4, Valenčič 5, N. Mori, Hribar, Jerala, Charuk 11, Ščuka 2.

Formis: Reisman 4, Vahen Desy 10, Horvat 13, Možič, Pintarič 6, Stavbar, Dobnik, Geratič, Gajser 11, Pehnec, Grašič 5, Šijanec 2.





Finale, petek ob 17.00:
NOVA KBM BRANIK - CALCIT VOLLEYBALL

Prenos bo na TV Slovenija 2/MMC-ju.

Kamničanke so se namučile le v prvem nizu
Mariborčanke zanesljivo v finale pokala