V ponovitvi lanskega finala, ko je ACH slavil s 3:0, se odbojkarji Calcita letos odlično merijo s favoriziranimi Ljubljančani. Foto: BoBo
V ponovitvi lanskega finala, ko je ACH slavil s 3:0, se odbojkarji Calcita letos odlično merijo s favoriziranimi Ljubljančani. Foto: BoBo
ACH Volley - Calcit Volleyball
Na prvi tekmi v Tivoliju je ACH zanesljivo zmagal, nato pa so na drugi v Kamniku odlično igrali gostitelji, ki so bili tudi tokrat dostojen tekmec ACH-ju. Foto: BoBo
Šket in Pokeršnik po tretji tekmi finala
ACH povedel z 2:1

Odbojkarji ACH-ja so dobili tako tudi drugo tekmo v Tivoliju, a po zanesljivi prvi zmagi so tokrat imeli precej več dela. Kamničani so podobno kot pred domačimi gledalci igrali nepopustljivo in bili tako rekoč v prvih treh nizih povsem enakovredni, v četrtem pa so bili Ljubljančani vendarle zanesljivejši in so po vodstvu 16:9 zadržali prednost, s katero so povedli v zmagah z 2:1 in bodo v torek v Kamniku imeli priložnost za deseti naslov prvaka in drugega, odkar so se z Bleda preselili v Ljubljano.
Uvod v dvoboj je pripadel gostiteljem, ki so hitro povedli s 7:2, a po polminutnem odmoru in zaostanku z 12:6 so bolje zaigrali tudi gostje in hitro izničili visoko prednost. Ljubljančani so si sicer priigrali že tri zaključne žoge, ki pa so jih zapravili. Kamničani so izid izenačili na 24, nato pa povedli in prek Jerneja Stavbarja izkoristili tretjo zaključno žogo.
V četrtem nizu ACH nekoliko zanesljivejši
Tudi drugi in tretji niz sta bila izenačena. Podobno so si gostitelji priigrali tri zaključne žoge. Tokrat so bili uspešnejši, ko je žoga po servisu Borisa Brusa končala zunaj igrišča. V tretjem so do prednosti 21:18 prišli odbojkarji Calcita. Luka Slabe je posredoval s polminutnim odmorom, po katerem so izid izenačili, toda gostje so znova povedli in si priigrali dve zaključni žogi, ki pa so jih Ljubljančani ubranili in z blokom Mitje Vidiča povedli z 2:1.
V četrtem so gostitelji povedli s 13:8, a so se nepopustljivi Kamničani vrnili in se priključili na 23:22. Prek Moryja Sidibeja so aktualni prvaki prišli do zaključne žoge, napad za Calcit pa je zapravil Danijel Pokeršnik.
Luka Slabe, trener ACH Volleyja: "Kamničani v finalu igrajo dobro odbojko. Ne delajo veliko napak, igrajo zelo disciplinirano, mi pa nadaljujemo to kalvarijo, da imamo v nizih velike prednosti, a jih ne moremo v miru pripeljati do konca. To nas trenutno tepe, toda kljub temu smo tekmo dobili in v Kamnik gremo po novo zmago. Upajmo, da bomo še boljši, kot smo bili danes."
Jan Pokeršnik, igralec Calcit Volleyballa: "Naša igra je danes zelo nihala, odločilen pa je bil tretji niz, v katerem smo v zaključku naredili t. i. kadetske napake, ki se ekipi, kot smo mi, ne bi smele zgoditi. Po tem porazu je prišlo do psihološkega padca. V četrtem nizu smo jih sicer po velikem zaostanku ujeli, toda težko je ves čas držati zbranost na visoki ravni. Naš trener je naredil pametno potezo, ko je zamenjal nekaj igralcev, ki so v našo igro prinesli svežino. Žal sta nam zmanjkali žoga ali dve, da bi o zmagovalcu odločal peti niz. Verjamem, da bomo v Tivoliju v letošnji sezoni še enkrat igrali."

FINALE, tretja tekma
ACH VOLLEY
- CALCIT VOLLEYBALL 2:1
3:1 (-26, 23, 25, 22)

ACH Volley: Flajs 14, Lewis 1, Šket 22, Sidibe 5, Klobučar 9, Pleško, Petrović, Ropret 2, Fabjan, Rašić 16, Moreno, Vidič 6.

Calcit Volleyball: Lakner, Hribar, Novljan, Brulec 3, D. Pokeršnik 5, Planinc 14, J. Pokeršnik 15, Brus 12, Hrast, Stavbar 9, Kotnik 5, Štern 5.

V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na tri zmage.

Šket in Pokeršnik po tretji tekmi finala
ACH povedel z 2:1