Varovance Veselina Vukovića čaka v Bolgariji težko delo. Foto: EPA
Varovance Veselina Vukovića čaka v Bolgariji težko delo. Foto: EPA
Odbojkarji odhajajo na kvalifikacijski turnir

V Sofijo bodo po posvetu selektorja Veselina Vukovića in njegovega pomočnika Tineta Satlerja z medicinskim osebjem odpotovali tudi Matevž Kamnik, Rok Satler in Miha Plot. Na pot bodo Slovenci odšli v ponedeljek, v Bolgarijo pa se bodo odbojkarji odpravili z Dunaja.

"Kaj naj rečem - vse smo dobro premislili in se odločili na podlagi številnih mnenj. Kamnik je vendarle bolje pripravljen, vsekakor pa v boljšem zdravstvenem stanju kot Čebron, zato gre z nami. Satler je v tem trenutku najboljši igralec na tem položaju, tako da je bila tu odločitev še najlažja. Pri Škorcu je zadeva drugačna. Nedvomno je izkušen igralec in odličen športnik, toda za njim je slaba sezona, kjer se je bolj posvečal zahtevnemu delu v klubu. In temu primerna je tako tudi forma. Tudi od nas ne bi bilo pošteno, če bi na tako zahtevnem turnirju od njega zahtevali igro na vrhunski ravni," je povedal selektor.

Seznam reprezentantov:
Dejan Vinčić, Rok Satler (organizatorja), Tine Urnaut, Andrej Flajs, Klemen Čebulj, Jan Planinc, Jan Pokeršnik (sprejemalci/napadalci), Alen Pajenk, Matej Vidič, Matevž Kamnik (blokerji), Mitja Gasparini (korektor) in Miha Plot (prosti igralec).

Odbojkarji odhajajo na kvalifikacijski turnir