Odbojkarji ACH-ja so se brez večjih težav uvrstili v finale. Foto: www.alesfevzer.com
Odbojkarji ACH-ja so se brez večjih težav uvrstili v finale. Foto: www.alesfevzer.com
Metod Ropret ostaja na čelu OZS

Odbojkarji Salonita se z dvignjeno glavo poslavljajo od prvenstva. Čeprav tudi v povratni tekmi niso osvojili niza, so bili povsem enakovredni tekmeci, saj so tako kot v Ljubljani nize izgubljali v končnici. Res pa je, da so bili Ljubljančani tudi tokrat boljši, ko je bilo to najbolj potrebno. Ko jim je tekla voda v grlo, so stopili na plin, se zbrali, zaigrali, kot je treba, in izničili zaostanek.

Ropret ostaja na čelu OZS-ja
Skupščina Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) je Metodu Ropretu zaupala nov štirileten predsedniški mandat. Ropret, ki je na mesto prvega moža OZS-ja prišel novembra 2012, ko je zamenjal Matjaža Kovačiča, in v svojem prvem mandatu dosegel veliko uspehov na vseh področjih, je bil edini kandidat.

Tako so na primer v drugem nizu že zaostajali z 12:20, a na koncu naredili preobrat. Skozi vso tekmo so bili boljši pri sprejemu, niso pa tega najboljše izkoristili v napadu, zato pa so zbrali šest asov in deset blokov, v teh dveh elementih so bili prepričljivejši od gostiteljev.

Panvita storila preveč napak
V Murski Soboti je 350 gledalcev spremljalo šov Calcit Volleyballa. Po prvi zmagi Kamničanov na domačem igrišču tudi na drugi tekmi dvomov o zmagovalcu tega polfinalnega para ni bilo. Varovanci Marka Brumna so namreč z odliko opravili s Sobočani in si po vsega dobri uri igre zasluženo priigrali finale letošnjega državnega prvenstva. Da je bila razlika med tekmecema tokrat res očitna, so tokrat močno prispevali kar nerazpoloženi domačini sami, ki so naredili vse preveč lastnih napak, pa tudi sprejem je bil tokrat na vse prej kot zavidljivi ravni.

1. DOL, polfinale (M), drugi tekmi:
Panvita Pomgrad - CALCIT VOLLEYBALL 0:2
0:3 (-18, -16, -14)

Salonit Anhovo - ACH VOLLEY 0:2
0:3 (-23, -26, -23)

V krepkem tisku je izid v zmagah. Igrali so na dve zmagi.


1. DOL, polfinale (Ž), drugi tekmi:
GEN-I Volley - NOVA KBM BRANIK 0:2
2:3 (-18, 24, -15, 23, -11)

Vital - CALCIT VOLLEYBALL 0:2
0:3 (-9, -13, -16)

V krepkem tisku je izid v zmagah. Igrali so na dve zmagi.

Metod Ropret ostaja na čelu OZS