Reprezentančni libero Jani Kovačič je eden izmed novincev pri ACH-ju. V lanski sezoni je igral v Franciji za Cannes. Foto: www.alesfevzer.com
Reprezentančni libero Jani Kovačič je eden izmed novincev pri ACH-ju. V lanski sezoni je igral v Franciji za Cannes. Foto: www.alesfevzer.com
Zoran Kedačič
Trener Zoran Kedačič po lanskem slavju v DP-ju. Foto: www.alesfevzer.com

Moštvo so zapustili vsi tujci, ki so igrali v lanski sezoni, zamenjali so jih novi, strategija kluba pa je, da več priložnosti ponudi mladim silam. Cilji pa se ne spreminjajo. "Želimo osvojiti oba domača naslova, se v srednjeevropski ligi uvrstiti v finale, v spremenjenem formatu Lige prvakov pa v skupinski del," je povedal predsednik upravnega odbora kluba Rasto Oderlap.

V domačih tekmovanjih bo vstop na vse njihove tekme v Tivoliju prost, kvalifikacijsko tekmo za Ligo prvakov proti ciprskemu prvaku Omonoii iz Nikozije pa bodo 6. novembra odigrali v Stožicah. Prvo srečanje bo štiri dni prej v gosteh. Zmagovalec dvoboja bo v 3. krogu (16./20. novembra) igral proti francoskemu klubu Arago de Sete, boljši iz tega obračuna pa bo v Ligi prvakov v skupini D meril moči z Modeno, Craiovo iz Romunije in še enim kvalifikantom.

ACH so zapustili podajalec Michal Kozlowski, avstralski sprejemalec Samuel Walker, ameriški korektor Eric Mochalski ter Slovenci Matevž Ledinek, Matija Jereb, zamejec Jernej Terpin, Mario Koncilja in Jan Pokeršnik. Nadomestili so jih slovenska reprezentanta Jani Kovačič in Žiga Štern, srbski podajalec Maksim Buculjević, ameriški sprejemalec Alexander Slaught in kot zadnji izkušeni nekdanji grški reprezentant, korektor Apostolos Armenakis. Pod Rožnik se je vrnil tudi lani posojen igralec David Kumer.

Ne potrebujejo nobenega igralca več
"Mislim, da ne potrebujemo nobenega igralca več, le če nam bi ponagajale poškodbe. Za zdaj težko rečem, ali je ta ekipa boljša od lanske, to bo pokazal čas. Na pripravljalnih tekmah sicer še nismo bili pravi, pozna se nam trdo devettedensko delo. Menim, da imamo odlično ekipo. Sicer mlado, a hkrati tudi izkušeno,"
pravi trener Kedačič.
"Vsekakor pričakujem zmage v državnem prvenstvu, ki bi nam okrepile samozavest za Ligo prvakov," je dejal kapetan Andrej Flajs.

Postava ACH Volleyja: Andrej Flajs, Žiga Donik, Žiga Štern, Alexander Slaught (sprejemalci), Maksim Buculjević, Rok Satler (podajalca), Apostolos Armenakis, David Kumer (korektorja), Jan Kozamernik, Diko Purič, Stipe Jurič (blokerji), Jani Kovačič, Matija Pleško (libera).

1. DOL (M), 1. krog

Sobota:
PANVITA POMGRAD - CALCIT VOLLEYBALL

HOČE - MARIBOR

ACH VOLLEY - FUŽINAR METAL RAVNE

KRKA - TRIGLAV KRANJ

SIP ŠEMPETER - SALONIT ANHOVO