Bo Nick Green uslišal želje Natalie Cook? Foto: EPA
Bo Nick Green uslišal želje Natalie Cook? Foto: EPA

Edina avstralska olimpijska tekmovalka z nastopi na petih igrah Natalie Cook (odbojka na mivki) je šaljivo priznala, da bo na sprevodu protestirala, če bo čast znova pripadla moškemu. "Če bo spet moški nosil zastavo, bom protestirala. Z veseljem bi popeljala ekipo na stadion, to bi bil eden izmed vrhuncev moje kariere. Ampak meni je pomembno, da bo ženska. Do zdaj sem vedno prišla na odprtje za štirimi moškimi: Andrewom Hoyem, Andrewom Gazom, Colinom Beashelom in Jamesom Tomkinsom."

Zadnja ženska nosilka avstralske zastave je bila Jenny Donnet leta 1992. Zdaj je vse v rokah vodje delegacije Nicka Greena, ki bo odločitev sporočil šele v četrtek. Green je na današnji novinarski konferenci skupaj s Cookovo sporočil, da so bile zgornje izjave izrečene napol v šali, a ga vseeno čaka težka odločitev.

Prav nič je ne bo olajšala potovalna afera, ki v Avstraliji odmeva še pred igrami. V London je namreč moška košarkarska reprezentanca pripotovala v poslovnem razredu, ženska pa v potovalnem. Na odprtju bo Avstralijo predstavljajo 210 članov delegacije. Zaradi logističnih razlogov bodo najverjetneje manjkali plavalci in veslači.