Urška Žolnir ima neugoden žreb, a je že večkrat dokazala, da se zna odlično pripraviti za največja tekmovanja. Foto: BoBo
Urška Žolnir ima neugoden žreb, a je že večkrat dokazala, da se zna odlično pripraviti za največja tekmovanja. Foto: BoBo

Nemka je na letošnjem evropskem prvenstvu v Čeljabinsku osvojila bronasto medaljo. Omenjeni judoistki sta se do zdaj pomerili devetkrat, več uspeha pa ima Nemka (6:3).

Branilka bronastega odličja iz Pekinga Lucija Polavder bo v kategoriji nad 78 kg v prvem krogu prosta, nato pa se bo pomerila z zmagovalko dvoboja med Britanko Karino Bryant in Sonio Asselah iz Alžirije.

Raša Sraka Vuković se bo v kategoriji do 70 kg uvodoma pomerila z zmagovalko dvoboja med Ukrajinko Natalijo Smal in Španko Cecilio Blanco, saj je kot nosilka v prvem krogu prosta. Anamari Velenšek (do 78 kg) bo v prvem pomerila moči s Poljakinjo Dario Pogorzelec, Vesna Đukić (do 57 kg) pa z neugodno Japonko Maori Macumoto.

Aljaž Sedej (do 81 kg) je vsaj deloma uspel sanirati poškodbo kolena, boljše stanje je pokazal tudi zadnji ortopedski pregled pri Matjažu Vogrinu. Ljubljančan se bo v prvem krogu pomeril z Američanom Travisom Stevensom. Rok Drakšič (do 66 kg) je v prvem krogu za nasprotnika dobil Venezuelca Ricarda Valderramo, Matjaž Ceraj (nad 100 kg) pa Ukrajinca Stanislava Bondarenka.