Izjemno motivirani LeBron James je vlekel ameriški voz, ki si pred predsednikovimi očmi res ni mogel privoščiti spodrsljaja. Foto: EPA
Izjemno motivirani LeBron James je vlekel ameriški voz, ki si pred predsednikovimi očmi res ni mogel privoščiti spodrsljaja. Foto: EPA
Michelle in Barack Obama
Predsedniški par v Verizon Centru je ujela tudi "Kiss Cam". Foto: EPA

Prvi ameriški zvezdnik LeBron James je blestel zlasti v zadnjih štirih minutah, ko se je tekma odločala. Tekmo si je ogledal tudi ameriški predsednik Barack Obama.

Kevin Durant je v svojem rojstnem mestu k zmagi dodal 11 točk. Pri Brazilcih je bil prvi strelec Alex Garcia s 14 točkami, Varejao pa je dodal 12 točk in 13 skokov. Gostje so dobili uvodno četrtino s 27:17, a so nato vso prednost hitro zapravili v 2. četrtini, ki so jo ZDA dobile z 20:5. Do konca tekme so gostitelji po zaslugi razpoloženega Jamesa vseskozi držali Brazilce na varni razdalji.

Američani se zdaj odpravljajo na staro celino, kjer bodo odigrali preostale tri pripravljalne tekme. Najprej bodo v četrtek pomerili moči z Veliko Britanijo v Manchestru, nato pa bodo odpotovali v Barcelono, kjer bodo odigrali dvoboja z Argentino in Španijo.

V spor 1992-2012 posegel tudi Obama
Obama si je zadnjo tekmo ameriških košarkarjev na domačih tleh pred odhodom v Evropo ogledal v družbi žene Michelle Obama in podpredsednika Joeja Bidna, po tekmi pa je razkril, da mora v "sporu" med Kobejem Bryantom in člani prvotnega ameriškega sanjskega moštva, Michaelom Jordanom, Charlesom Barkleyjem in druščino, podpreti ekipo z olimpijskih iger v Barceloni leta 1992, ki bi po njegovem mnenju premagala ameriško odpravo za London 2012.

Predsednik ZDA za pravi "dream team"
Obama je dejal, da se še živo spominja prvotnega sanjskega moštva, ki je bilo nezaustavljivo vse od prve tekme. "Moram podpreti prvotno sanjsko moštvo," je dejal med polčasom tekme ZDA - Brazilija v pogovoru za mrežo ESPN.

"Menim, da Michaelu in siru Charlesu v prid med drugim govori tudi to, da njuna ekipa ni na niti eni tekmi zaostajala niti za točko. A tudi letos imamo odlično ekipo, ki bo v Londonu pustila svoj pečat," je ameriški predsednik prepričan o olimpijskem uspehu Bryanta, Jamesa, Duranta ...

Pripravljalna tekma, Washington:
ZDA - BRAZILIJA 80:69
(17:27, 20:5, 22:19, 21:18)
James 30, Durant 11, Paul 10, Bryant 8; Garcia 14, Varejao 12, Huertas 11, Barbosa 10.