Anja Čarman se je približala svojemu najboljšemu rezultatu sezone na 7 stotink sekunde. Foto: STA
Anja Čarman se je približala svojemu najboljšemu rezultatu sezone na 7 stotink sekunde. Foto: STA

Tjaša Vozel je na 100 metrov prsno osvojila 30. mesto, Mojca Sagmeister je bila na 400 metrov prosto 32., Anja Čarman pa na 100 metrov hrbtno 34.

Vozlova je v svoji predtekmovalni skupini zmagala s časom 1:09,63, s čimer je za svojim rezultatom sezone zaostala za 41 stotink sekunde.

"Občutki so neverjetni. Bivanje v olimpijski vasi je nekaj neverjetnega. Vesela sem, da sem del tega. Z nastopom sem zelo zadovoljna. Šele pred enim mesecem sem izvedela, da bom sploh lahko nastopila, zato sem zelo zadovoljna," je bila ob olimpijskem debiju presrečna 18-letna plavalka.

Boljšo predstavo pričakuje na 200 hrbtno
Prva je nastopila Anja Čarman, ki je 100 metrov hrbtno preplavala v času 1:02,68. Za svojim najhitrejšim letošnjim časom je zaostala le za sedem stotink sekunde. "Zadovoljna sem s časom," je takoj po nastopu povedala Čarmanova, ki pravi, da jo trije tedni omejenega treninga zaradi težav z ramenom ne motijo preveč: "Rezultat kaže, da sem v redu pripravljena. Upam, da bo še bolje na 200 metrov. Do takrat me čaka nekaj treningov."

Avstralka blizu svetovnega rekorda
Najhitrejši čas je sicer dosegla Avstralka Emily Seebohm, ki je s časom 58,23 popravila olimpijski rekord. Za svetovnim rekordom Britanke Gemme Spofforth je zaostala le za 11 stotink sekunde.

Bilo je nekaj treme
V prvi predtekmovalni skupini na 400 metrov prosto je zmagala Mojca Sagmeister (4:21,55), ki je skupaj premagala tri plavalke: "Tekmovati je bilo dobro, vesela sem, da sem prišla na OI. Nekaj treme je bilo. Nekoliko težje mi je plavati dopoldne, popoldne po navadi plavam bolje."

Lochte drugi na 200 metrov prosto
Drugič je v bazen skočil Ryan Lochte, ki je v kvalifikacijah na 200 metrov prosto dosegel drugi čas (1:46,45). 21 stotink hitreje je plaval le Kitajec Sun Jang.