Bo Filip Flisar za zeleno mizo prišel do brona? Foto: STA
Bo Filip Flisar za zeleno mizo prišel do brona? Foto: STA
Nizozemska
Zlata nizozemska dekleta v hitrostnem drsanju. Foto: Reuters
Theres Johaug, Marit Björgen in Kristin Stoermer Steira
Therese Johaug, Marit Björgen in Kristin Stoermer Steira so znova preskočile konkurenco. Foto: Reuters
Norvežanke zasedle zmagovalni oder

Spomnimo, Francija je v četrtek v smučarskem krosu slavila trojno zmago (Jean Frederic Chapuis, Arnaud Bovolenta in Jonathan Midol), a se je večina reprezentanc na čelu s slovensko pritožila Mednarodni smučarski zvezi (FIS) zaradi neustrezne opreme zmagovalne trojice.

Francozi naj bi si namreč s posebnim pršilom zmanjšali najmanj štiri centimetre debelo predpisano gubo tekmovalnih dresov na hlačnicah športnega kombinezona. Tako naj bi na nedovoljen način zmanjšali zračni upor in povečali hitrost smučanja. A ker pritožba Fisu ni bila vložena pravočasno, jo je ta poslal najvišjemu športnemu razsodišču v Lozani. Če bo pritožbi ugodeno, bo bronasto medaljo osvojil sicer šestouvrščeni Filip Flisar.

Košir poskrbel za osmo slovensko medaljo
Predzadnji tekmovalni dan Sočija je sicer prinesel že osmo medaljo Slovenije na igrah, srebro deskarja Žana Koširja. Norveška je potrdila primat v smučarskem teku, Nizozemska pa v hitrostnem drsanju.

Košir je bil v paralelnem slalomu sijajen drugi, potem ko je v finalu le za enajst stotink izgubil proti Rusu Vicu Wildu. Košir je predtem v veleslalomu že osvojil bron. Med dekleti je slavila Avstrijka Julija Dujmovets.

Trojna zmaga Norvežank na 30 km
V ženski kraljevski tekaški preizkušnji, teku na 30 km v prosti tehniki, je zmagala Marit Björgen in v Sočiju osvojila že tretjo zlato medaljo. Zmaga Norveške je bila popolna, saj sta tudi preostali mesti na stopničkah zasedli Norvežanki, Therese Johaug in Kristin Stoermer Steira. Barbara Jezeršek je bila 31.

Še dve zlati za nizozemske hitrostne drsalce
V hitrostnem drsanju je bila na sporedu zasledovalna tekma, ki se je končala kako drugače kot z zmago Nizozemske tako v moški (Jan Blokhuijsen, Sven Kramer in Koen Verweij) kot tudi ženski konkurenci (Marrit Leenstra, Jorien ter Mors in Ireen Wüst).

Slovenska štafeta šesta
Biatlonci Jakov Fak, Klemen Bauer, Peter Dokl in Janez Marič so se izkazali v štafetni tekmi, saj so osvojili šesto mesto. Zmagali so Rusi pred Nemci in Avstrijci.

Slalomski prvak 34-letni veteran Mario Matt
Olimpijski prvak v slalomu je postal Avstrijec Mario Matt, ki je slavil pred rojakom Marcelom Hirscherjem in Norvežanom Henrikom Kristoffersenom. Mitja Valenčič je z 11. mestom dosegel najboljši slalomski izid v sezoni.

Bron hokejistom Finske
V tekmi za bronasto medaljo na hokejskem turnirju je Finska kar s 5:0 porazila ZDA.



Norvežanke zasedle zmagovalni oder