Pavel Dacjuk je odločen, da bo tudi s
Pavel Dacjuk je odločen, da bo tudi s "pol noge" igral za Rusijo. Zgled mu je lahko tudi njegov nekdanji kapetan pri Detroitu Steve Yzerman, ki je kljub poškodbi leta 2002 popeljal Kanado do olimpijskega zlata. Foto: Reuters

Potem ko je izpustil ponedeljkov trening, je kapetan Rusije opravil torkov dopoldanski trening, na katerem je imel ob sebi v napadu Ilja Kovaljčuka in Aleksandra Radulova. Prvi ruski napad je sodeč po treningih Aleksander Semin - Jevgenij Malkin - Aleksander Ovečkin.

Po treningu je Dacjuk stopil do novinarjev in potrdil, da bo zaigral na prvi tekmi hokejskega turnirja s Slovenijo, čeprav je komaj okreval po poškodbi spodnjega dela telesa (baje kolena), zaradi katere je po novoletni zimski klasiki za Detroit odigral le zadnji dve tekmi pred olimpijskim premorom. "Kakšna poškodba? Zaigral bom na prvi tekmi proti Sloveniji," je bil odločen in dobro razpoložen Dacjuk.

ZDA brez generalnega menedžerja
Sistem uravnoteženja napadov je recept, ki ga je uporabil tudi drugi slovenski nasprotnik ZDA, ki so na prvem treningu v napadu vadili z naslednjimi trojkami: van Riemsdyk - Pavelski - Kessel; Parise - Backes - Oshie; Brown - Kesler - Kane; Callahan - Stastny - Pacioretty.

Američani bodo na olimpijskih igrah sicer igrali brez človeka odgovornega za celotno reprezentanco. Generalni menedžer ZDA David Poille ne bo pripotoval v Rusijo, saj je bila operacija očesa pred dnevi prezahtevna, da bi lahko tvegal dolgo in naporno pot v Soči. Poilla, sicer tudi šefa Nashvilla, je le dva dni pred olimpijskim premorom v Ligi NHL zadel plošček tik nad očesom, medtem ko je stal v hodniku z novinarji.