Aleksander Zubkov, ruski zastavonoša na slavnostni otvoritvi, je takole zmagoslavno dvignil roke. Foto: Reuters
Aleksander Zubkov, ruski zastavonoša na slavnostni otvoritvi, je takole zmagoslavno dvignil roke. Foto: Reuters
Anton Kušnir
Anton Kušnir je navdušil z vratolomnimi potezami. Foto: Reuters
Biatlon v megli
Gosta megla nagaja prirediteljem: moški skupinski štart v biatlonu bi se moral začeti ob 7. uri, a je bil prestavljen na 13. uro. Ker se megla ni razkadila, so ga preložili na torek. Foto: Reuters
Davisova in White najboljša med plesnimi pari
Ameriške hokejistke zanesljivo v finale

Devetintridesetletni Zubkov in šest let mlajši Vojevoda, ki prihaja iz Sočija, sta v karieri osvojila že dve olimpijski medalji. V Torinu leta 2006 sta z bobom štirisedom osvojila srebro, v Vancouvru leta 2010 pa z dvosedom bron. V Torinu sta bila z dvosedom četrta. Leta 2011 sta z dvosedom osvojila tudi naslov svetovnega prvaka, Zubkov, ruski zastavonoša na odprtju iger, pa je za ta nastop celo prekinil upokojitev.

Zubkov je v današnji tretji vožnji le še povečal prednost pred tekmeci po prvem dnevu, nato pa v zadnjem nastopu suvereno ubranil prednost. To je prva zlata medalja v bobu za Ruse v zgodovini. Druga je bila švicarska posadka Hefti/Baumann, tretja pa ameriška Holcomb/Langton.

Prve do medalj biatlonke, tekma biatloncev odpadla
Po težavah z vidljivostjo so prvi komplet medalj podelili biatlonkam na 12,5 km. Moška tekma s skupinskim štartom je zaradi megle odpadla. Nov štart je predviden za torek ob 11.30. Na torek je bila prestavljena tudi moška tekma v deskarskem krosu. Na ekipni tekmi smučarjev skakalcev so zmago slavili Nemci, Slovenci so bili peti.

Rekorden izkupiček Davisove in Whita
Meryl Davis
in Charlie White sta postala olimpijska prvaka med plesnimi pari pred kanadskim parom Tessa Virtue in Scott Moir ter Rusoma Eleno Ilinih in Nikito Kacapalovim. Dvakratna svetovna prvaka in favorita za olimpijsko zlato iz ZDA sta v prostem programu le še potrdila dober uvod iz kratkega programa, ki sta ga končala z rekordnim številom točk. V dvorani Ajsberg sta v prostem programu na glasbeno podlago Šeherezade le še dokončala začeto delo in se na koncu veselila rekordnega števila točk na tekmovanjih plesnih parov - 195,52.

Nič več Grišin, odslej Kušnir
Branilec naslova Aleksej Grišin se sploh ni uvrstil v finale, ima pa Belorusija vseeno zmagovalca v akrobatskih skokih v smučanju prostega sloga. Novi junak je Anton Kušnir, drugi je bil Avstralec David Morris, tretji pa Kitajec Zongjang Džia.

Švedi, Kanadčani in Kitajci v polfinalu krlinga
Švedska, Kanada in Kitajska so se že uvrstile v polfinale olimpijskega turnirja v moškem krlingu. Četrtega polfinalista bo dal torkov obračun med Norveško in Veliko Britanijo, obe izbrani vrsti pa sta v dosedanjem delu dosegli po pet zmag in doživeli štiri poraze. V prvem delu so bili najbolj prepričljivi Švedi z osmimi zmagami in porazom. Zmagovalka norveško-britanskega dvoboja se bo v polfinalu pomerila s Švedsko, drugi polfinalni par pa je Kanada - Kitajska. Oba polfinalna obračuna bosta v sredo, 19. februarja. Na ženskem turnirju so se v polfinale uvrstile Kanada, Švedska, Švica in Velika Britanija. Polfinalna dvoboja bosta prav tako na sporedu v sredo, para pa sta: Kanada - Velika Britanija in Švedska - Švica.

Hokej na ledu: v finalu ZDA in Kanada
Hokejistke ZDA so prve finalistke olimpijskega turnirja v Sočiju. V polfinalu so Američanke gladko s 6:1 (3:0, 2:0, 1:1) ugnale Švedinje. V finalu bodo igrale z branilkami naslova iz Kanade, s katerimi so igrale tudi v finalu v Vancouvru. Za svetovne prvakinje so zadele Alex Carpenter (7.), Kacey Bellamy (8.), Amanda Kessel (12.), Monique Lamoureux (26.), Megan Bozek (33.) in Brianna Decker (57.), častni zadetek za Švedsko pa je dosegla Anna Borgqvist (54.). Kanadčanke so s 3:1 ugnale Švico po zadetkih Natalie Spooner (8., 12.) in Melodie Daoust (12.).

Davisova in White najboljša med plesnimi pari
Ameriške hokejistke zanesljivo v finale