Delavci so v sredo na enem od hotelov v Rdeči Poljani montirali luč. Do začetka iger bo vse nared. Foto: EPA
Delavci so v sredo na enem od hotelov v Rdeči Poljani montirali luč. Do začetka iger bo vse nared. Foto: EPA
Rdeča poljana
Dodajanje napisa na medijsko središče v Rdeči Poljani. Foto: EPA

Kuznjecov je novinarje popeljal na triurni ogled hotelskega kompleksa Gorki v Rdeči Poljani, da bi jim pokazal, da novinarska poročila o nedokončanih objektih in kritike niso upravičene. Sberbanka je kompleks prevzela pred 18 meseci, ko so dela močno zaostajala. Zdaj je v devetih hotelih in apartmajih organizatorjem iger na voljo 3.036 sob.

Pripombe so ob tako številnih gostih normalne
"Menimo, da so stvari dobro narejene, ponosni smo na to. Bil sem na vseh olimpijskih igrah v zadnjem času, in če sem odkrit, povsod so v zadnjih dneh hiteli z urejanjem še zadnjih podrobnostih. Nič slabega ne vidim v tem," je pojasnil Kuznjecov in nadaljeval: "Glede na veliko število gostov je pričakovano, da se pojavi nekaj pripomb in komentarjev. Kar šteje, je to, kako je osebje pripravljeno na reševanje teh težav."

Kuznjecov meni, da so nekateri novinarji določeni, da pišejo negativno: "Imamo objektivna poročila, imamo pa tudi taka, ki pišejo o tem, kako so stvari napačne, slabe. Gre za načrtno slabo pisanje."

Bazen, fitnes in savna za najvišje goste
Organizatorji so nato novinarjem pokazali številne sobe v treh različnih hotelih in številne so imele zloščena marmornata tla. V hotelu Rixos s petimi zvezdicami so nastanjeni visoki uradniki ameriške olimpijske reprezentance, ki imajo med drugim na voljo tudi 25-metrski bazen, fitnes in turško savno. Torej, po ruskem mnenju je negativizem, ki veje iz novinarskih poročil, pretiran ...