Peter Prevc, ki je dobro skakal že pred štirimi leti v Vancouvru, je v Soči prišel kot drugi skakalec svetovnega pokala. Foto: Reuters
Peter Prevc, ki je dobro skakal že pred štirimi leti v Vancouvru, je v Soči prišel kot drugi skakalec svetovnega pokala. Foto: Reuters
Robert Kranjec
Robertu Kranjcu se je zadnji skok ponesrečil, vendar padec ni pustil posledic. Foto: Reuters
Jernej Damjan
Jernej Damjan, ki nastopa na tretjih igrah, je bil na prvem in tretjem treningu najboljši od Slovencev. Foto: Reuters
Damjan najboljši Slovenec na treningih

Na tretjem treningu je Robert Kranjec padel, a po prvih informacijah k sreči z njim ni nič hujšega. Skakalnico je zapustil v zdravniškem spremstvu, držal se je za roko, a prvi podatki kažejo, da se ni resneje poškodoval.

DALJAVE SLOVENCEV1. serija2. serija 3. serija
Jaka HVALA90,5 91,593,0
Jurij TEPEŠ89,5 94,095,5
Jernej DAMJAN95,599,0102,0
Robi KRANJEC94,5100,059,0
Peter PREVC 92,099,096,0


"Robi je želel preveč, šel je preveč na zobe, kot rečemo. Če bi bila letalnica, bi poletel daleč, na mali skakalnici pa tako ne gre. Poklical sem v naš tabor in pravijo, da je vse v redu,"
je dejal strokovni komentator TV Slovenija Jelko Gros.

Kranjec četrti v drugi seriji
Prvi trening je dobil Švicar Gregor Deschwanden (98,5 m), drugega Japonec Reruhi Šimizu (101,5 m), tretjega pa Avstrijec Michael Hayböck (101,0 m). Na prvem treningu je bil Damjan tudi najboljši od Slovencev, pristal je pri 95,5 m in zasedel šesto mesto, na drugem je bil s 100 m od slovenske peterice najboljši Kranjec, ki je bil četrti. V vseh serijah sta bila med najboljšimi Hayböck in Nemec Severin Freund.

Peter Prevc, ki v tem koledarskem letu skače odlično in je trenutno drugi v svetovnem pokalu, je bil v drugi seriji 11. (99 m). Jurij Tepeš in Jaka Hvala sta bila slabša. Naslednji trening bo v petek ob 8.00.

Prvi komplet olimpijskih medalj bodo skakalcem podelili v nedeljo. Kvalifikacije čakajo skakalce v soboto ob 17.30, tekma bo v nedeljo ob 18.30. V petek, 14. februarja, bodo kvalifikacije še na veliki skakalnici, na kateri bo tekma v soboto. Oboje ob 18.30. Sklepno dejanje olimpijskih iger za skakalce bo v ponedeljek, 17. februarja, ko bo ob 18.15 ekipna tekma na veliki skakalnici.

Od Slovencev se veliko pričakuje
V Sočiju se od letos odličnih slovenskih skakalcev veliko pričakuje. V Rusijo je Goran Janus pripeljal trenutno drugega skakalca te zime Prevca, Kranjca, ki že ima olimpijski bron z ekipne preizkušnje leta 2002, v zadnjem času prebujenega Damjana in Tepeša ter Hvalo, ki sta prvič na igrah.

Obe posamični zlati medalji iz Vancouvra bo branil Simon Ammann. Švicar je bil najboljši tudi na obeh posamičnih tekmah leta 2002 v Salt Lake Cityju. Srebro je pred štirimi leti osvojil Adam Malysz, bron pa Gregor Schlierenzauer. V ekipni tekmi so Avstrijci slavili pred Nemci in Norvežani. Kranjec in Prevc sta bila na srednji skakalnici šesti in sedmi, na veliki pa deveti in 16. V ekipi sta nastopila še Mitja Mežnar in Primož Pikl, Slovenija pa je bila osma.

Damjan najboljši Slovenec na treningih