Jure Dolenec je klepetal iz Kozine, kjer se Slovenija pripravlja pred odhodom v Rio de Janeiro, kamor se podaja 1. avgusta. Foto: MMC RTV SLO
Jure Dolenec je klepetal iz Kozine, kjer se Slovenija pripravlja pred odhodom v Rio de Janeiro, kamor se podaja 1. avgusta. Foto: MMC RTV SLO

28-letni Dolenec, ki se s Slovenijo pripravlja v Kozini, je bil gost MMC-jeve spletne klepetalnice.

Vse je odvisno od četrtfinala
"Osnovni cilj je zagotovo uvrstitev v četrtfinale, vemo pa, da na OI štejejo samo medalje. Zagotovo bo težko, saj je skoraj vse odvisno od ene tekme, to je četrtfinale,"
o ciljih v Riu pravi Dolenec, nosilec slovenske igre na položaju desnega zunanjega, ki ima za prvega favorita branilce naslova Francijo, čeprav, kot dodaja Dolenec, tudi ta ne more napovedati medalje.


Celoten klepet si preberite tukaj.


Dvignili obrambo, rezerve v napadu

Slovenija je pod selektorjem Veselinom Vujovićem izboljšala obrambo, še največ rezerv pa imajo v napadu: "Mislim, da vsi vidijo, da igramo bolje v obrambi, navsezadnje to kaže tudi število prejetih zadetkov. Poskušamo popraviti tudi igro v napadu, v katerem mislim, da imamo največ rezerv. Nekoliko nam manjka strel od daleč, ampak bomo kot že v preteklosti poskušal s kombinatoriko in hitro igro to čim bolj prikriti."

Slovenija je na treh pripravljalnih tekmah pokazala dobre igre in nanizala tri zmage, a to igralcev ne bo zavedlo: "Smo dovolj izkušeni in se zavedamo, da so pripravljalne tekme namenjene zgolj pripravi na OI."

Domač teren, agresivna obramba, protinapadi
Dolenec je na kratko poudaril adute slovenskih nasprotnikov v skupinskem delu OI. "Za Brazilce je to zagotovo domač teren, Egipt bo najbrž poskušal presenetiti z agresivno obrambo, Nemci so zelo dobra ekipa brez velikih zvezdnikov, ki so jih imeli včasih, Švedska je tipična skandinavska ekipa z dobro obrambo in hitrimi prehodi v protinapade, Poljaki pa imajo morda od vseh ekip največ zvezdnikov, mislim pa, da jim manjka en pravi srednji zunanji igralec," ugotavlja Škofjeločan.

Poskusil se bo fotografirati z Neymarjem
Dolenec bo seveda popolnoma osredotočen na rokometno igro, a če bo seveda priložnost, se bo v olimpijski vasi poskušal fotografirati, s katerim od "zvenečih" imen. "Najraje bi se fotografiral z Lionelom Messijem, a ga na žalost ne bo na OI, poskusil pa se bom fotografirat z drugim zvezdnikom Barcelone Neymarjem," je sklenil Dolenec.