V Rio de Janeiro iz dneva v dan prihaja vse več športnikov. Olimpijska vas se že lepo polni. Foto: Reuters
V Rio de Janeiro iz dneva v dan prihaja vse več športnikov. Olimpijska vas se že lepo polni. Foto: Reuters

Kot je iz Ria sporočil predstavnik za stike z javnostjo pri Olimpijskem komiteju Slovenije Brane Dmitrovič, so slovenski olimpijci zdravi, nekaj težav imata le Teja Belak in Bojan Tokič, a bosta lahko normalno nastopila.

Kolesarji odpotovali na sever Ria
Te dni sta se kajakašem in strelcem v Riu pridružila še telovadka Belakova s trenerjem Andrejem Mavričem in namiznoteniški igralec Tokič ter kolesarska ekipa, ki pa v prvih dneh ne bo nastanjena v olimpijski vasi. Polona Batagelj, Matej Mohorič, Jan Polanc, Simon Špilak in Primož Roglič s trenerjema Gorazdom Penkom in Gorazdom Štangljem so namreč naravnost z letališča odpotovali v Metropolis na severu mesta, kjer bodo v prihodnjih dneh tudi trenirali.

Večjih težav z zdravjem ni
Zdravstveno stanje v slovenski reprezentanci je zadovoljivo. Večjih težav ni. Le Belakova in Tokič imata manjše težave s poškodbo. Medtem ko je Belakova v oskrbi fizioterapevtov, ki ji sanirajo zvin gležnja, je bil ob prihodu v Rio dodatne zdravstvene obravnave deležen tudi Tokič. Zaradi bolečin v prsnem košu, ki bi lahko izvirale iz prsne hrbtenice, je v medicinskem centru v olimpijski vasi opravil magnetno resonanco. Preiskava na srečo ni pokazala nič resnega, tako da je Tokič že začel trenirati.