Darko Đurić je takole čakal na finale na 50 m prosto. Foto: Reuters
Darko Đurić je takole čakal na finale na 50 m prosto. Foto: Reuters

Pinter se je v finale uvrstil s sedmim izidom (590 krogov). V finalu osmerice mu je šlo nekoliko slabše, tako da je zaostal za vsemi. Njegov izid je bil 688,9 kroga. Zlato je osvojil Kitajec Čao Dong (699,5), srebro Šved Jonas Jakobsson (696,5), bron pa Nemec Josef Neumaier (693,4).

Pinterja treslo od mraza
"Sem zadovoljen, finalni nastop na paraolimpijskih igrah ni zamemarljiva uvrstitev. Moram pa poudariti, da je bilo v dopoldanskem delo zelo, zelo mrzlo v dvorani. Prav treslo me je. Res je, da je to moja paradna disciplina in da sem pričakoval več, ampak sem zadovoljen s končno uvrstitvijo, čeprav v finalu nisem pokazal tistega, česar sem sposoben. Nič, gremo naprej, to je potrebno čim prej pozabiti, saj me čakajo še tri tekme na tej igrah" je dejal Pinter po koncu uvodnega strelskega nastopa.

Đurić v finalu počasneje kot v kvalifikacijah
Đurić
se je v finale na 50 m prosto uvrstil s četrtim časom kvalifikacij (39,71), a je nato v finalu plaval nekoliko slabše (40,21), kar je na koncu pomenilo šesto mesto. Zmagal je Ukrajinec Eskender Mustafajev (38,26).

Đurić pričakuje še več na 100 in 200 m
"Glede na to, da sem zjutraj zelo dobro odplaval in dosegel četrti čas, sem pričakoval kakšno mesto višje. Ampak glede na to, da je bil to prvi nastop na igrah in prvi finale, olimpijske igre so nekaj čisto drugega, sem zadovoljen tudi s šestim mestom. Mogoče me je malo 'zabremzalo', da sem preveč pričakoval glede na jutranji rezultat in da sem plaval preveč na silo. Upam, da bo v naslednjih tekmah bolje. 100 in 200 m prosto sta bili moji boljši disciplini, tukaj pričakujem malo več. Delali smo dobro in mislim, da rezultat ne bo izostal," je bil po prvem nastopu zadovoljen Đurić.

Plank sedmi, Flere 12.
Na atletskem stadionu je Jože Flere v metu kija zasedel 12. mesto. Orodje je vrgel 21,32 metra. Pet mest višje (7.) se je v suvanju krogle uvrstil Henrik Plank (6,65 m; 7.).

"Super, finale. Jaz sem presrečen. Rezultatsko pa še ni bilo najboljše. Tehnika me še muči in ne gre. Ampak sedmo mesto je super. Prvi cilj je izpolnjen, na treningu sem že metal dosti več, ampak danes je bil to maksimum, ni šlo več, kot je bilo," je bil po končani prvi disciplini (nastopil bo še v metu kopja) zadovoljen Plank.

Pintarjeva naprej, Dolinarjeva izpadla
Namiznotenisačica Mateja Pintar pa se je že uvrstila v četrtfinale, potem ko je s 3:1 ugnala Turkinjo Hatice Duman. Druga Slovenka Andreja Dolinar je izpadla proti Kitajki Jing Žao (3:0).