Preostali športi

Poudarki

  • Dejan Zavec vzdržal 12 rund
  • Ni razloga, da bi bil neskočno potrt
Dejan Zavec
Dejan Zavec je izgubil svoj drugi dvoboj v ZDA. Foto: Jure Jeromen
Dejan Zavec
Dejanu Zavcu ni uspelo presenetiti vzhajajoče zvezde ameriškega boksa. Kljub temu je Ptujčan znova pokazal izjemno vzdržljivost in veliko srce. Kakšni bodo njegovi naslednji koraki, bo znano v prihodnjih dneh in mesecih. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
       V osrednjem obračunu večera je Bernard Hopkins v boju za naslov svetovnega prvaka v kategoriji do 79 kg po verziji IBF premagal Tavorisa Clouda in pri 48 letih postal najstarejši svetovni prvak v kateri koli konkurenci v zgodovini boksa.       
Keith Thurman
Keith Thurman je vseh 12 rund "poplesaval", tako da ga je Zavec težko zadeval. Foto: Facebook

Amerika za Zavca ni obljubljena dežela

Thurman vseskozi nadzoroval borbo
9. marec 2013 ob 21:25,
zadnji poseg: 10. marec 2013 ob 04:37
New York - MMC RTV SLO, STA

Boksar Dejan Zavec je v New Yorku po soglasni sodniški odločitvi izgubil dvoboj z Američanom Keithom Thurmanom za naslov medcelinskega prvaka velterske kategorije po verziji WBO.

36-letni Ptujčan je pred nekaj več kot 12.000 gledalci v dvorani Barclays, kjer je bilo sicer bolj "komorno" vzdušje, dal vse od sebe, a je bil 12 let mlajši Američan enostavno boljši nasprotnik, hitrejši in natančnejši, tako da so mu sodniki po 12 rundah prisodili zmago s 120:108. Zavec, ki ima 32 zmag, je doživel tretji poraz, še drugega v ZDA. V za boksarje "obljubljeni deželi" se je toliko let zaman skušal boriti, a je očitno svojo priložnost dobil prepozno.

Ni razloga, da bi bil neskončno potrt
"Že prve runde sem čutil, da to ni to. Potem sem šel na fiziko, pa tudi to ni šlo. Ni se mi poklopilo. Keith je bil zelo dobro pripravljen, nimam izgovorov," je Zavec dvoboj ocenil za Val 202 in dodal: "Imel je zelo točne, natančne udarce, kar je meni manjkalo. Ne morem biti vesel, ker sem delal za uspeh. Ni pa razloga, da bi bil neskončno potrt. Moja nadaljnja kariera ni vprašljiva, ampak zdaj je treba sesti in razmisliti kaj naprej."

Šele drugi, ki je zdržal do konca
Slovenski šampion je šele drugi borec, ki je s Thurmanom odboksal ves dvoboj. Američan je namreč kar 18 od 20 zmag slavil predčasno - z nokavtom.

Pobuda na strani Thurmana
Uvodna runda je minila v "spoznavanju" obeh borcev, ki sta poskušala tudi z napadom, a brez kakšnega vidnega uspeha. V drugi rundi je bil nekoliko dejavnejši Thurman, vendar se je Ptujčan dobro branil. Američan se je dobro gibal, medtem ko je slovenski šampion potrpežljivo čakal na svojo priložnost. Podobna je bila slika v ringu tudi v naslednjih dveh rundah. Thurman je bil za odtenek boljši nasprotnik. Njegovi udarci so bili natančnejši, Zavec pa mu ni uspel priti blizu.

Američan ni popuščal
V šesti rundi je Ptujčanu uspel lep desni kroše, tudi sicer pa je pustil dober vtis. A Američan v naslednjih rundah ni popuščal, pač pa je nadaljeval "poplesavanje" okrog Zavca, med katerim mu je zadal tudi nekaj uspešnih udarcev. Tako je v deveti rundi Štajerca zadel z levim aperkatom. V deseti je sledilo še nekaj močnih udarcev Thurmana po obrazu Zavca, ki so mu počasi pojenjale moči. Tudi v zadnjih dveh rundah čudeža ni bilo, tako da se je 20. zmage v karieri veselil Američan.

Zavec ima dobro obrambo
"Zavec je pravi veteran tega športa, ima dobro obrambo, zato mi ga ni uspelo nokavtirati. Sem pa vesel, da sem prvič boksal 12 rund. To je dobra izkušnja za naprej," je takoj po borbi dejal Thurman, ki bo zdaj najbrž izzval svetovnega prvaka Timothyja Bradleyja.

VIDEO
Zavec izgubil dvoboj v Brooklynu
VIDEO
Sodniki enotni: Zavec poražen
A. V., S. J.
Prijavi napako
Komentarji
doda33
# 10.03.2013 ob 09:22
Boksati po enem letu in pol brez borbe za izivalca svetovnega prvaka je samomor. Menedžerji Dejana Zavca in njegov štab so totalni amaterji. Dejan bi prvo moral odboksati dva , tri dvoboja šele nato bi se lahko podal v Ameriko. Samo realno gledano , ne bi imel nikakršnih možnosti proti nasprotnikom iz prve lige. Njegovi udarci so žal prešibki za to ligo, da ne govorim o njegovi hitrosti. Keith Thurman je bil danes za dva razreda boljši nasprotnik, da ne govorim o temu ko ste nekateri trdili , da Dejan lahko boksa z Mannyem in pa Floyd Mayweather, Jr. Če bi hipotetično prišlo kdaj do teh dvobojev , bi Dejan imel take šanse kot Maribor proti Realu na Bernabeu. Se pravi nikaršne. Bi pa Dejanu čestital za borbenost in vse kar je naredil v karieri. Res velik boksar , ki je popeljal slovenski boks na mapo sveta in pokazal kaj se vse lahko doseže z voljo in trudom.
LEDENI_
# 10.03.2013 ob 05:05
Ob tem, kar si ti polymath omenil, pa je tudi Dejan je zatrjeval, da je v življenjski formi, v izjavah pa je prekipeval od samozavesti kot še nikoli do zdaj, zato je javnost imela višja pričakovanja. Ampak mislim, da je proti Bertu pokazal več.
Od prve minute se je videlo, da nima teorije. Thurman je res hiter in eksploziven, dobro se izmika napadom, na koncu je bil že malo prebrisan s tem sklanjanjem, ker je vedel, da ima prednost in mora dvoboj pripeljati do konca po točkah, sodnik pa ni niti mrdnil z opozorilom. Mi pa je šel pošteno na živce s svojimi ''aš'' izdihi ob udarcih. Vidi se, da je res perspektiven, da je svetovni up boksa.
V ZDA se tako že drugič Dejanu ni izšlo. USA je čisto nekaj drugega, čisto drugi način boksa, vsi šopajo, noben ne daje poudarka na obrambo. To so fantje željni krvi in pravega mlatenja, fantje, ki se od 10.ga leta s svojimi črnskimi vrstnimi šamarajo po ulicah. Fantje, ki gredo v fight odprto, brez nekega kalkuliranja. Od Evropejca pa tega ne gre pričakovati, če bi se Zavec spustil v odprt boj, bi ga Thurman položil na tla. Že v 10. rundi so se mu zatresla kolena.
Tako je Dejanove zgodbe verjetno konec. Še kakšen dvoboj bo odboksal, toda v ZDA ne bo več dobil šanse. Kakorkoli, ogromno je naredil za slovenski boks in za to si zasluži kapo dol. Vrhunski garač, kot prvo pa je velik Človek. Kapo dol za vse karierne uspehe.
daryankoff
# 10.03.2013 ob 04:34
Thurman bil boljši in zasluženo zmagal v tej pošteni, a ne preveč zanimivi borbi.
ln
thr0l
# 10.03.2013 ob 07:06
Jaj je pa s tabo narobe? Sodniki so dosodili povsem korektno, napadalno je to Zavcev najslabsi dvoboj, kar sem jih gledal. V obrambi je se vedno suveren, kot le malo boksarjev. Tudi gibanja je bilo premalo, samo izmikanje in cakanje. Zal je bil danes Zavec vsaj za razred slabsi. Vseeno ga spostujem kot borca in kot cloveka, vse dobro mu zelim, a njegov cas je minil.
Polymath
# 10.03.2013 ob 04:52
Saj se je dobro boril, malo so mediji Thurmana podcenjevali, zato pa smo imeli velika pričakovanja.

Pa dobro je se boril, glede na to, da je Thurman nokavtiranec ...
Pač je bil boljši, kaj zdaj.
Nikec3
# 10.03.2013 ob 04:38
Sedaj je prvič, da je bil Dejan res nadigran.
SoloCare
# 10.03.2013 ob 11:06
Nevem zakaj sedaj vsi govorite kako je Zavec prestar, da je izgubil zaradi svoje starosti, blabla. Kako pa je lahko potem včeraj Bernard Hopkins s svojimi skoraj 50 leti!! osvojil pas IBF (light heavyweight). Nepotrebno je sedaj iskati izgovore za poraz. Thurman je pač bil 10x boljši v tem dvoboju. Vse runde je dominiral, sploh se ni kaj preveč namatral, deloval je kot da se "zabava" v ringu. In kot sem že večkrat dejal, eno je ali ti boksaš z raznimi "boks vrečami" iz Evrope (okoli 100 mesta na lestvici) ali pa z ameriškimi boksarji. Thurman je dober ameriški boksar, kaj bi šele bilo če bi boksal proti top ameriškam boksarjem. Raje si ne predstavljajte. Zavec je pač realno okoli 30.mesta na svetu v svoji kategoriji in ne top 5 kot pravijo nekateri nepoznavalci boksa.
glasilo
# 10.03.2013 ob 11:04
V dvoboju je bil pač Thurman boljši in je zasluženo zmagal. Zdi se mi, da Dejan tudi ni imel čisto svojega dne za borbo. Res je tudi, da se je Thurman, ko ga je Zavec napadel spretno izvil in na ta način prebrodil napad. Pač tko je v boksu. Škoda je, da Dejanu ni uspel en dober šus, da bi Thurman začel malo študirati in bi Dejan dobil nekaj samozavesti. Potem bi se borba sigurno začela drugače odvijat. Ampak je kar je, treba je it naprej. Kar se tiče preživetja mislim, da je Dejan v vseh teh letih dovolj zaslužil in ne potrebuje več nobenega dvoboja, da bi si zagarantiral svoje preživetje. Verjamem, da bo Dejan še dobil kakšen dober dvoboj, a Amerika je verjetno zdaj končana zanj, vsaj kar se tiče naslova prvaka.
Dejan želim ti, da se še ne upokojiš in da nam prikažeš še kakšno dobro borbo kot znaš in vsi te bomo z velikim veseljem podprli in navijali zate! Srečno Dejan!
pirat321
# 10.03.2013 ob 10:47
Dejan Zavec, globok poklon in spoštovanje legendi slovenskega boksa. Včeraj je naletel na mlajšega in boljšega boksarja, ponovno pa je pokazal borbenost in neomajnost.
Lotirdo
# 10.03.2013 ob 04:41
Žal mi je samo tega, da je Zavec izgubil obe borbi v Ameriki, Thurman je danes boksal dobro, pač bil bolj aktiven, zadel nekaj vredu "shootov". Škoda, da je bil preveč defenzivno naravnan, ampak vsekakor, pač dost je nardil, zdaj še kak en ali dva manjša dvoboja, potem pa bo Zavec zaključil. Če ne probaš v Ameriki, nikoli ne znaš, škoda, da je bila tista poškodba proti Bertu, če bi morda tam zmagal, bi bilo morda tudi zdaj drugač. Lahko noč, oz dobro jutro še naprej.
JACIJA
# 10.03.2013 ob 11:42
NI kaj če je zgubil je zgubil ni kaj... Dejan Zavec kapo dol da si dočakal 12 rund jaz sem mislil da bo Keith Thurman prej zmagal moram pa priznati da je zelo čist boksar. Andre Berto ki je lani septembra v ameriškem Biloxiju naredil taksno svinjarijo Zavcu da se mi je kar malo zagnusil ameriski nacin boksanja.
ponudnik
# 10.03.2013 ob 04:47
Thurman je svetlobna leta boljši od Berta in ga čaka še zelo zelo lepa kariera.

Zavec pa ima v sebi nekaj Foremanovskega, zdi se mi, da bi ga lahko nekdo tolkel in tolkel neomejeno časa skupaj, pa še kar ne bi odnehal. Skratka kariero končuje brez da bi ga nekdo knockoutiral, Thurman pa je bil edini sploh od vseh nasprotnikov, ki je bil zares boljši od njega.
Nikec3
# 10.03.2013 ob 04:31
Zavec bi zmagal proti Bertu, če se ne bi poškodoval. Danes je bil pa nemočen.
johnb
# 10.03.2013 ob 04:10
Tezka bo. Dober in posten borec je keith.
SoloCare
# 10.03.2013 ob 04:05
Vse runde je dobil Thurman, skoraj zagotovo. Zavca reši le še KO.
MIRNČAN
# 10.03.2013 ob 09:57
To je pač neka druga liga boksa kot je Evropska. Probal je, nič si ne mora očitat
Paperino
# 10.03.2013 ob 05:38
Thurman je bil pač boljši. Zavec mu sicer ni pustil nekih presežkov, vendar je dečko v vseh pogledih bil boljši. Bolje se je gibal, bolje napadal in ko je bilo potrebno je tudi dobro "odglumil". Že pri teh letih je pokazal veliko zrelost. Zavec po pričakovanjih trd, nepopustljiv, odličen v obrambi, vendar brez ideje. Tokrat nasprotniku ni mogel blizu. Na koncu sem se bal, da ga ne bo Thurman res podrl, ko je probal na vse ali nič.
luka121
# 10.03.2013 ob 05:09
ne vem kaj vsi govorite o nekem pokoju zavca- če vam podatek da je 18 od 19 nasprotnikov thurmana končalo na tleh tako da so zvezde vidli pol dejstvo da zavec niti blizu tega ni bil dovolj pove.. ni kaj, boljši je bil, verjetno bo tut bradleya premagal.. ni sramota na tak način izgubit proti enemu najboljših na svetu - upam da bo še dobil 2-3 dvoboje pa da si malo denarnico napolni pol bo pa itak sam nehal, po možnosti z zmago doma na ptuju
friks
# 10.03.2013 ob 04:58
Čestitke Dejanu, ampak najbrž bo res čas za zaslužen pokoj. Za boksarski svet je naredil ogromno. Naslov prvaka in uvrstitev na veliki ameriški oder (škoda, ker ne v najboljših letih) sta dosežka, ki ne bosta nikoli šla v pozabo.
KosmataPazduha
# 10.03.2013 ob 04:37
sam vzdušje pa milo rečeno porazno
tedy123
# 10.03.2013 ob 04:03
...s takim pa še ni fajtal... ne izgleda obetavno, žal...
~Roxana~
# 09.03.2013 ob 21:39
Gremo Zavec, go go ;)
heinz
# 10.03.2013 ob 05:18
Jah tako je, Zavec je naredil ogromno za Slovenski boks ampak se mi zdi, da prepozno. Enostavno je prepočasi začel plezati proti vrhu, zdaj ima že 36 let. Drugače bi bilo, če bi jih imel 23 recimo. Dejansko je 36 že preveč.
SEL
# 10.03.2013 ob 04:46
Ne more me premagat niti Chuck Norris, zmaga ali Sibirija........
Sem iskreno mislil, da bo ta dvoboj po predhodnih besedah Dejana bolj izenačen in napet do konca . Videl sem pa samo trenutno realnost, kje je Dejan ta trenutek in glede na leta in hitrost v njegovi kategoriji je verjetno čas da se upokoji. Veliko je naredil za promocijo boksa v Sloveniji in upam na kakšnega njegovega naslednika. Ampak vseeno, Dejan vsaka ti čast.
iztrd
# 10.03.2013 ob 04:02
Po točkah ne bo šlo ...
Ulikses_
# 10.03.2013 ob 11:36
heinz

# 10.03.2013 ob 05:18
Prijavi neprimerno vsebino Jah tako je, Zavec je naredil ogromno za Slovenski boks ampak se mi zdi, da prepozno. Enostavno je prepočasi začel plezati proti vrhu, zdaj ima že 36 let. Drugače bi bilo, če bi jih imel 23 recimo. Dejansko je 36 že preveč.


brata kličko imata oba po 40 let...pa ne zgledata, da bi hitro končala kariero...pred njima je verjetno še ene 5 let aktivnega boksa brez problema.
bratomir
# 10.03.2013 ob 10:56
Enostavno (in očitno) z nmeško šolo boksa, ki jo jaz osebno zelo cenim, ne bo uspel v zda, ker je njegov stil preveč zadržan, preračunljiv in omikan. Enostavno včeraj bi se moral več gibati in udarjati oziroma,ne bi smel varčevati s tempom kar počne vedno( počasno stopnjevanje), ker mu je potem zmanjkalo časa. Res pa je da se je morda na ta način izognil poškodbam ali celo nokavtu.
medivan
# 10.03.2013 ob 09:54
Mislim, da sledi boksarska upokojitev. In edina pametna odločitev bi bila.
Vitez
# 10.03.2013 ob 04:50
Zavec, čas je za penzijo. Vsa čast za doseženo. Leta niso problem, nenazadnje je znameniti mayweather samo leto mlajši. Ampak Dejan več nima dinamita.
gotche
# 10.03.2013 ob 04:07
upam na čudež, sm kok zgleda ga bo keith poslal v penzijo
Nikec3
# 10.03.2013 ob 03:54
Ne vem no . Proti Bertu je Zavec boljše boksal.
fkthesistem
# 10.03.2013 ob 19:57
Zbornaya.......
Sam tok bi te popravil,.... ce za je kdo tisti, za katerga zunaj slovenije (oz, celo v tvoji sosedni vasi) ne vejo, si to TI (govedo brezobzirno) in ne Zavec. Vrjetno v svojem zivljenju se nisi bil kaj pretirano izpostavljen fizicnem naporu, zato najbrz utresas svoj gobec z neumnim bedastim tezam brez kancka respekta do cloveka ki je dosegel marsikaj. S takim kot si ti bi mi bilo v veselje it en sparing.

Kar se pa Zavca tice pa EN VEEEEELIK RESPEKT!!!!!!! Nekoga ki bo njemu enakovreden bomo tezko spet videl v ringu z naso zastavo.

In ja Zabornya a si se fajn nazru danes? Ze pocivas v fotelju? I bet u do.. fkn idiot!
rudes
# 10.03.2013 ob 13:00
Nisem poznavalec boksa, se mi je pa ze v prvi rundi zdelo, da Dejan nima sans.

Oglasam se pa zate, ker nekateri pisejo, da je bil Zavec "vreca za nabijanje". Sam Keith je se v ringu po borbi, v prvem intervjuju dejal, da mu je Dejan dal lekcijo in da se je nekaj iz tega dvoboja naucil. Ce bi Dejan bil vreca za nabijanje bi ga razmesarjenega peljali po dvoboju direkt v bolnico. Pa ga niso, je pa dejstvo, da mu Dejan ni uspel priti niti blizu.
Suzuki
# 10.03.2013 ob 12:56
Dejan je poskusil, dal vse od sebe, se častno boril in pač izgubil. To je življenje, nima mu kdo kaj očitat. Jaz sem še vedno ponosen nanj.
ponudnik
# 10.03.2013 ob 05:41
a-dee-jay
# 10.03.2013 ob 04:36
Nisem razočaran nad Zavcem. Thurman ga ni KO-jal. Boljši je, ni kaj za govorit tle.
SoloCare
# 10.03.2013 ob 04:29
Veliko dosegel, vendar ne proti dobrim borcem. Proti malce boljšim borcem ima score 1 - 3 (v to je že vštet današnji poraz).
gotche
# 10.03.2013 ob 04:12
pa kaj ma ta thurman mikrofone v rokavicah
ice_devil
# 09.03.2013 ob 21:48
kanal a
rostavili
# 10.03.2013 ob 16:39
Dejan si nima kaj očitati, daj je vse od sebe 100% a žal to ni bilo dovolj, tudi sam sem napovedal lahko prverite da bo po točkah izgubil po 12 ih rundah in res je bilo tako. Enostavno ko sem videl posnetke Keitha kako natančno močno udarja kako je hiter dinamičen, gibljiv, eksplozivenm, da je enostavno za Dejana napočil trenutek ko ne bo šlo čez to oviro. vedno je nekdo ki je boljši od tebe, tokrat je Dejan zasluženo izgubil. vedel sem pa da ga ne bo položil, kajti naš Dejan je res borec, trdobojec ni od muh, samo za to smetano mu pa manjka tisti dar božji dar, telesne prdispozicije, fizična moč... Zelo mi je bilo čudno to ko se je Zavec na vse mogoče hvalil kako ali zmaga ali Sibirija... kar ni v njegovi navadi kakor da bi tudi samvedel da se bliža konec. Če bi se samo podal v ring s takim nasprotnikom nebi gojil tolikšnih upov in samozavesti. Mislim da je Turman bodoči zvezdnik v velterski kategoriji za Maywetherjem in Pacquiaom. Tako da to je častno slovo, Dejan se je pogumno zoprstavil mlajšemu, močnejšemu, hitrejšemu in boljšemu tekmecu, za to si zasluži vse spoštovanje vse čestitke, Dejanu kapo dol. Samo ni pa dorasel takemu nivoju boksa, to je ta ameriški stil, če ste pa mislili spoštovani Taraniši in podobni, ap do da so neki trenerji in strokivnjaki, zato pa nimamo nikjer nobenih mladih boksarjev, ker stroka govori take neumnosti da ima Zavec 70% možnosti za zmago. Ljudje božji od kje vam ta pričakovanja pa kaj dragi Taraniš kaj meniš da je Keith osnovnošolček al kaj, da on ne trenira, on ni pripravljen , samo naš dejan je ali kaj? Ma kake izkušnje lepo vas prosim, saj jih ima ne samo Dejan tudi Thurman a mu ni bilo potrebno nikoli boksati 12 rund ker jih je prej zmlel.
Thurman je dejela umirjeno in spoštljivo do našega šampiona zato sem takoj vedel da bo to res težka preizkušnja za našega, v kateri ni našel pravega orožja.
Prvih 6 rund bile so vse za Thurmana. celo se mi je Zavec smilil, a v 7 je pokazal tisto trdoživost, karakter ko ga je nekajkrat dobro užgal, sem se zadrl pod močnim čustvenim nabojem tako da je bilo še upanje v 6, 7, 8 rundi ko je Dejan molo bolj dvignil nivo krenil bolj odločno bolj pogumno, a se je vseskozi videlo da Thurman igraje ustavlja s protiudarci hitrostjo kombinacijami... Enostavno je bil predober in že v 8 in nadaljnih rundah sem videl da je to to, da tokat za dejana ne bo kruha , je naletel na premočnega nasprotnika, a prav je tako, ker vsak človek doseže nek svoj nivo, Dejan je svojega dosegel, celo presegel, stemi borbami v ameriki...
Malo smo vsi skupaj Zavca kovali v zvezde, je odličen borec vsekakor, dobro sprejema udarce ga ne zamajejo ne pade na tla je odločen, kljub prejemanju napada čeprav nato spet prejme... diktiral je tempo saj ne rečem a je prejel bistveno več čistih udarcev ali power punchov, celo je bil uzdrman ali na meji knock auta tako da je res pokazal eno vekilo srce, željo a to tokrat ni bilo dovolj. Ker sem to že nekako slutil v naprej z razpletom nisem bil razočaran. Najbolj smešno pa je bilo poslušati Taraniša in komentatorja kako sta dejala da bi moral sedaj Dejan iti bolj v njega, ko mu je dejal trener sedaj opravi to po kar si prišel ker da je borba že v zaklučnih fazah! Da vse lepo in prav toda kam naj gre če ga skozi tepe, pa saj Keith ni naiven borec on je od 7, 8 runde naprej samo držal zavca na distanci jasno ima take telesne predispozicije on je rojen boksar, rojen borec, ima doljše roke pa močneje udarja poentira in to je tisto kar šteje. Dejan se je na silo zaletaval v njega a z glavo skozi zid ne gre..., ampak bilo je pa smešno to poslušati da sedaj bi mogel nato je pa sledila le pametna ugotovitev, obeh komentatorjev, "da lahko je nam to tukaj govoriti"
Thurman se je začel odklanjati objemati, občasno ga je močno in točno udaril da je dejan začutil njegovo moč, pa da ne govorim o serijah v telo ko je bil dejan zaprt z gardom, tudi stanje na obrazu dovolj zgovorno pove kdo je bil tisti ki je sprejemal. To ni nobena sramota proti takemu borcu tipa Thurman, čudi me samo to da je celo Zavec sam verjel v to da lahko, da bo šel na zmago, predvsem so mi dale dvomiti besede ko se je tako postavljal v javnosti kar res od Dejana niv navadi, že po ttem sem vedel da ga ne čaka nič kaj dobrega niti ne navadna borba, prav zaprav najtežja borba njegove kariere in res je bila, jo je stoično prenesel, zato vse spoštovanje, za samozavest, odločnost, pogum, in konec koncev odlično borbo, a neko se je zdelo že od samega začetka, takoj po prvem gomgu da je tokrat naletel na močnejšega boljšega, na borca z boljšimi fizičnimi predispozicijami. Pravc za vsakega velja da je v življenju vedno nekdo ki je boljši in močnejši kot ti. Za Dejana bi bilo prav da si da mir od aktivnega boksanja, vsaj ne na tem top 5 nivoju ne. To so samo še pobožne želje, iluzije, fantazije, pravljice. Dejan je lahko evropski prvak ne pa svetovni, a svetovni je bil je dosegel svojo slavo svojih 5 minut, to je njegov vrhunec, takega borca sloveci nimamo in ne bomo več imeli.
Dejan je pokazal kdo je je opozoril nase postal je svetovno zanan, a ni mu bilo usojeno več, težko skoraj nemogoče je zamgati američana na njihovih tleh, in to in New Yorka in Broklina tam so sami uličarji pretepači rojeni faiterji, to imajo že v krvi. Tako da to ni tako enostavno.
Dejananu lahko v slovo organizirajo še kako borbo na domačik tlem v mariboru za prestiž za naslov evropskega prvaka da se z zmago poslovi od aktivnega boksanja, da še kaj malega pospravi v žep, to si vsekakor zasluži, kajti je velik borec, nič mu v življenju ni bilo podarjeno, le njegovo odrekanje, železna volja in disciplina so ga pripeljali na ta zmagovita pota, dejan je rastel je zamgoval, a vedno nekje sledi konec te poti, s tem je dosegel svojo salvo, mnoge številne odlične borce je premagal povzpel se je v elitno desterico svetovnih boksarjev v svoji kategoriji.
A za sam vrh mu je pa malo zmanjkalo in pri teh letih nekako ni več prostora za napredek, pa mislim da niso samo leta tista tudi če bi imel Dejan samo 20 let bi včeraj vseeno izgubil boj s Thuramnom ker iam pač tisto nekaj malega več od našega Dejana.
Mislim da so ga celo drugi s tem preslepili, ga zavedli, malo preveč so ga dvignili in skovali v zvezdo, a dejstvo je da Zavec to ni.
Vsekakor ne bodo američani poklicali borca iz tujine k njim domov da bi s doma nerdili blamažo, sramoto ali poraz, jez res ne vem kaj ste mislili spoštovani Taraniši, oz. ostali nerealno podobno misleči. Dobro te ostale razumem ker se ne spoznajo na boks, samo od takega strokovnjaka Taraniša pa ne bi pričakoval takega razmišljanja.
Thurmanu so pripeljali premagljivega boksarja to je dejstvo morda jih je celo naš Dejan presenetil s svojo trdoživostjo, bojevitostjo, a kljub temu je to bilo premalo. Dejan je boksal po svojih najboljših močeh, nima si kaj očitati, da mu borba ni stekla ali da ni začutil tistega pravega občutka, dejansko je storil vse za zmago a bilo je to tokrat proti tej kvaliteti, maldosti, hitrosti videlo se je premalo.
Vse čestitke američanom da so dali Dejanu drugo priložnost, si jo je zaslužil, a tudi sam Don King je delaj pustimo raje Dejana pri miru, ob smri Huga Chaveza naj raje molimo zanj, bomo videli kaj se bo zgodilo, bomo raje o Dejanu po koncu borbe...
S tem so nam jasno dali vedeti kako in kaj, kako stvari stojijo, kdo je tisti ki bo na konci izgubil in kdo je tisti ki bo zmagal.
A to ni tisti poraz po katerem bi odšel s sklonjeno glavo, Dejan je izgubil a vendar dostojno, stoično in ponosno in z dvignjeno glavo lahko odide nazaj domov, tudi abčinstvo mu je zaploskalo, to je Dejanov domet, toliko kot je sposoben, toliko je dosegel in nič več kot to, v realnem svetu se čudeži ne dogajajo.
eyefi
# 10.03.2013 ob 16:36
Pac Thurman je bil boljsi, kar pa ne pomeni, da je Zavec slab. Zavec bi komot boksal v ZDA, ce bi prej prisel tja in temu primerno izpilil napad. Se pravi z ameriskimi trenerji. Kakorkoli ze, bravo Zavec, da si uspel v tem sportu in dokazal ostalim, da se z voljo in trudom vse da.
Polymath
# 10.03.2013 ob 15:18
Mislim, da se je tudi zavec nekaj naučil s tega dvoboja .. Na primer, Thurman se je ves čas prepogibal dol, kot kakšna kura, ko ga je zavec hotel nabiti, zato je skoraj vse močnejše udarce zgrešil. Prej mislim, da tega nikoli ni imel pri boksu, da bi mu se nekdo tako prepogibal.
Naučil se je še verjetno marsikaj. Je pa res, da se pri Zavcu leta poznajo. Pri 35-letah ne more biti nekdo fizično v boljši pripravljenosti, kot nekdo ki je star 25.

Jaz sem pričakoval, da bo do 4. runde američan dober, potem pa bo zavez začel stopnjevati tempo ... a bilo je obratno. Nekje pri 7., 8. rundi je zavec po vsej verjetnosti videl,da ga bo težko nokavtirati in da ne bo imel šans za zmago po točkovanju, zato je tu pa tam še čakal na priložnost, da ga nokavtira, večinoma časa pa se je branil, da ga ne bi američan nokavtiral.

Thurmana čaka lepa prihodnost, boril se je pošteno, pametno, hitro in močno, zato sem kar mnenja, da bom navijal zanj v drugih dvobojih. Za Zavca je pa amerika še malo vprašanje. Mogoče bo nadaljeval boks, kot ga je pred ameriko. Dober je še vedno, zato še ima šanse, da koga premaga in nokavtira.
Vitez
# 10.03.2013 ob 05:11
Hlačvajo je tam nekje 160-i na lestvici in je azdnje 4 fajte izgubil. On je zgodovina.
pozitiva
# 10.03.2013 ob 04:42
Enostavno škoda. Thurman je bil boljši in to je to. Mi pa ni všeč, da sodnik dopušča, da vsakič ko boksar pride iz distance na poldistanco, da Thurman spusti glavo. Vsakič brez opozorila, ampak ok. Tudi dejan bi lahko to počel. Zdaj je kar je. Hvala ti Dejan za dobre dvoboje, dokler si pa še v ZDA se pa poskusi še kaj zmanit :-) vsekako mi ni žal, da sem prebedel no:-)
Toming
# 10.03.2013 ob 04:33
Oba čakata le še konec, vsem je vse jasno. No vsaj 12 rund je bilo.
johnb
# 10.03.2013 ob 04:31
Ce bo Thurman se naprej tko suveren..bo mogoce dejan kljub porazu dobil se sanse ceprov tezko..
johnb
# 10.03.2013 ob 04:27
Cestitke ce bo zdrzal vseh 12 rund. Dejan je vseeno veliko dosegel.
eagleye75
# 10.03.2013 ob 04:09
Gremo,gremo!!!!!!!!
KosmataPazduha
# 10.03.2013 ob 04:08
not looking good
wayne rooney
# 10.03.2013 ob 04:02
žal zavca reši skorajda samo še KO, po točkah nima več možnosti
Kazalo