Aleš Borčnik si je na EP-ju v Kopru priboril že drugo odličje. Foto: Simon Maljevac/BZS
Aleš Borčnik si je na EP-ju v Kopru priboril že drugo odličje. Foto: Simon Maljevac/BZS

še za eno kolajno. Drugo sta priborila Aleš Borčnik in Anže Petrič v štafetnem zbijanju.

Slovenca sta v četrtfinalu zmogla najboljši izid 55/60 in si tako zagotovila najmanj bron. V polfinalu so še Hrvata Brnić in Živolić (49/60), Francoza Chirat in Micoud (49/59) ter Italijana Ziraldo in Ferrero s 47/59 točkami. Polfinale bo v petek.

"Bronasta kolajna je v najinih rokah, ampak cilj je, da jo 'pobarvava'. Konkurenčne štafete so malce 'kalkulirale', midva z Alešem si kaj takega nisva dovolila, saj sva hotela doseči pravi rezultat pred številnimi gledalci, ki so prišli navijat," je povedal Petrič.

Po dramatičnem nastopu v hitrostnem zbijanju na balinarskem prvenstvu stare celine se je Aleš Borčnik uvrstil v finale. Tako je nadgradil svoj prejšnji uspeh in ima v rokah vsaj bron. Skupaj z Italijanom Maurom Roggerom sta zadela po 44 krogel, kar je bilo dovolj, saj jima Hrvat Leo Brnić (38) ter Francoz Alexandre Chirat (34) nista bila kos. Slovenski reprezentant je z Italijanom zbijal v prvem paru, kar se je izkazalo kot velika prednost. Hrvat, ki je bil prvi favorit za naslov evropskega prvaka, in Francoz nista zdržala psihičnega pritiska in sta se morala zadovoljiti z bronom.

Jure Kozjek je izdelal popravni izpit, saj je v klasični igri zlahka premagal Nemca Marušića s 13:0, njegov naslednji tekmec bo Srb Šarac. Dejan Tonejc je bil enako prepričljiv v igri v krog ter za uvrstitev v četrtfinale ugnal Črnogorca Đurovića z 28:16. Za kolajno se bo spoprijel s Francozom Benoitom. Danes zvečer bo igrala še dvojica Tonejc-Kozjek z reprezentantoma Monaka.