Teji Belak se nastop v Sofiji ni posrečil. Foto: Aleš Fevžer
Teji Belak se nastop v Sofiji ni posrečil. Foto: Aleš Fevžer

Potem ko sta se s trenerjem Andrejem Mavričem odločila, da bo že v kvalifikacijah prikazala oba težja skoka, je pri obeh padla, tako da je s povprečjem 13,350 ostala brez finala na svojem paradnem orodju preskoku.

Belakova je nastopila tudi na gredi, kjer pa ni imela tako visokih pričakovanj, a bi ob dobri izvedbi vseeno lahko presenetila in dosegla odmevnejši rezultat. Sestavo na gredi je po besedah trenerja Mavriča opravila "v nulo", nato pa je po izjemno lepi vaji padla pri seskoku z gredi, tako da je z 12,733 točke že končala nastope na letošnjem prvenstvu stare celine.

"Mislim, da smo si na pleča naložili malo preveč. Teja se je odločila in jaz ji povsem zaupam, da bo že v kvalifikacijah preizkusila oba težja skoka, ki naj bi bila nekakšno ogrevanje pred nedeljskim finalom. Nato ji prvi skok ni uspel po načrtih, čeprav ga ni naredila slabo, najprej je pristala na noge, a nato padla. Po tej napaki sem ji rekel, da naj skok pozabi in se povsem osredotoči na drugega, saj bi imela kljub enemu padcu še vseeno možnosti za preboj v finale. Nikoli ne veš, kako se bo razpletlo. A potem je padla tudi pri drugem, tako da je konec sanj o finalu," je povedal selektor ženske reprezentance Andrej Mavrič.