Sašo Bertoncelj je maja na evropskem prvenstvu v Sofiji osvojil bronasto kolajno na konju z ročaji. Foto: EPA
Sašo Bertoncelj je maja na evropskem prvenstvu v Sofiji osvojil bronasto kolajno na konju z ročaji. Foto: EPA

V Aziji bodo slovenske barve zastopali Sašo Bertoncelj, ki bo glavni adut za kolajno, Žiga Šilc in Peter Lampret, medtem ko bodo telovadke prvenstvo v celoti izpustile.
Glede na to, da bosta na prvenstvu ob Bertonclju, članu svetovnega vrha na konju z ročaji, nastopila dva debitanta na SP-jih, imajo telovadci razumljivo različne cilje. Bertoncelj cilja visoko. "Glede na to, da je bil Sašo že dvakrat v finalu SP-ja, spomladi pa je osvojil kolajno na evropskem prvenstvu, je prvi cilj uvrstitev v finale, drugi, ki je pravzaprav bolj želja, pa je kolajna," je načrte predstavil selektor izbrane vrste Sebastijan Piletič.

Za Šilca na parterju je izpostavil uvrstitev med 20. in 30. mestom, za Lampreta na krogih pa med 30. in 40. mestom.

Ekipe zaradi odpovedi niso sestavili
Bertoncelj se s pričakovanji ne obremenjuje, saj pravi, da ima dovolj drugih težav. "Komolec po januarski operaciji še vedno ni dobro, na dan pojem eno protibolečinsko tableto več kot prej, da lahko kolikor toliko normalno treniram. A zagotovo na Kitajsko ne bi hodil in tja potoval 24 ur, če ne bi bil prepričan, da lahko posežem vsaj po finalu. Seveda je moj načrt, da prikažem dve lepi vaji brez napak. V kvalifikacijah se bom predstavil s takšno kot na EP-ju z izhodiščem 16,500 točke, za finale pa bom videl, ali bo potreba po težji sestavi," je dejal Škofjeločan.

Slovenci so načrtovali, da bi na Kitajskem nastopili tudi z ekipo, a so se ti načrti po odpovedih Mitje Petkovška (že spomladi), Roka Klavore (poškodba) in Alena Dimica (slaba pripravljenost) izjalovili.

Trije telovadci na svetovno prvenstvo
Trije telovadci na svetovno prvenstvo