Sašo Bertoncelj je upravičil vlogo favorita in postal novi sredozemski prvak na konju z ročaji. Foto: BoBo
Sašo Bertoncelj je upravičil vlogo favorita in postal novi sredozemski prvak na konju z ročaji. Foto: BoBo

Ko smo to izvedeli, smo se preprosto odzvali na edini pravilen način in jo izključili iz reprezentance. Tudi odbojkarska reprezentanca jo je po tem priznanju črtala s svojega seznama.

Vodja odprave v Mersinu Iztok Čop.
Slovenske odbojkarice izgubile proti Turkinjam
Bertoncelj zlat v Mersinu

Slovenski tekmovalec je za svoj nastop prejel oceno 15,266 točke. Drugi je bil Hrvat Robert Seligman (15,100), tretji pa Španec Fabian Gonzalez Vidal (14,833). Alen Dimic je tekmovanje končal na šestem mestu. Na bradlji je bil peti, na drogu pa osmi.

"Že ko sem končal svojo vajo, sem sumil, da bo verjetno ta nastop dovolj za kolajno, počakati sem moral le še Hrvata in Španca," je po nastopu povedal Bertoncelj, ki se je ozrl na to, da se mu mnogokrat izmuznejo tovrstne žlahtne kovine na velikih tekmah.

Bertoncelj: Vsaka zmaga je pomembna
"Na svetovnih prvenstvih se mi res, z evropskega pa jo imam. Pač, v zadnjem obdobju so bili tudi spleti okoliščin takšni, da do odličja nisem prišel, tu mislim predvsem na bolezen, poškodbe ... Danes se je meni lepo poklopilo," je povedal Bertoncelj in dodal: "Vsaka zmaga je pomembna. Sredozemske igre so na vsaka štiri leta. Dobiti medaljo je lepo in poskušaš izkoristiti vsako priložnost, ki jo imaš. V Almerii na prejšnjih igrah še nisem bil pripravljen, bil sem rezerva, tukaj pa sem bil eden favoritov in k sreči mi je uspelo to vlogo upravičiti."

Sagmeistrova že zjutraj vedela, da bo hitra
Plavalka Mojca Sagmeister je z osebnim rekordom 2:00,96 osvojila srebrno kolajno na 200 metrov prosto. Zmagala je Italijanka Martina di Memme (1:59,67).

"Skoraj za sekundo sem popravila osebni rekord, tako da sem zelo zadovoljna. Že zjutraj mi je šlo zelo dobro, tako da sem vedela, da bom popoldne hitra," je po nastopu dejala mlada plavalka ravenskega Fužinarja.

Štafeta na 4 x 200 m prosto je osvojila bron (8:16,34). Poleg Sagmeistrove so nastopile še Anja Klinar, Špela Bohinc in Tanja Šmid. Zlato medaljo so si priplavale Italijanke (8:07,50), druge pa so bile Španke (8:12,55).

Zaradi marihuane na poti domov
Vodstvo slovenske odprave na sredozemskih igrah v Mersinu je medtem suspendiralo odbojkarico Saro Hutinski, saj je priznala, da je uživala marihuano pred odhodom v Turčijo. Za slovensko odbojkarico so igre končane, igralka pa bo zapustila Mersin in se vrnila v domovino takoj, ko ji bo vodstvo reprezentance uredilo letalsko vozovnico.

"Ko smo to izvedeli, smo se preprosto odzvali na edini pravilen način in jo izključili iz reprezentance. Tudi odbojkarska reprezentanca jo je po tem priznanju črtala s svojega seznama. Na vodstvu ekipe v Mersinu je, da ji čim prej zagotovimo letalsko vozovnico za vrnitev v domovino," je v povezavi s tem dejal vodja slovenske ekipe na sredozemskih igrah Iztok Čop.

Soigralke Hutinskijeve so si kljub porazu proti Turčiji z 0:3 (-17, -21, -15) bržkone zagotovile polfinalni nastop. Preboj med štiri jim lahko prepreči le zmaga Grčije nad Turčijo, ki pa na domačem igrišču nastopa z najboljšimi odbojkaricami. Tekmec Slovenk v polfinalu bo najverjetneje Italija.

Dve peti in eno četrto mesto za strelce
Strelec Željko Moičević je osvojil peto mesto z zračno puško, enako uvrstitev pa je v isti disciplini pri dekletih dosegla tudi Živa Dvoršak. Boštjan Maček je bil v trapu četrti.

Zmagi rokometašev in rokometašic
Moška rokometna reprezentanca je v 3. krogu premagala Grčijo s 40:20 (17:12), ženska reprezentanca pa je bila boljša od Španije z 20:17 (12:9). Za izbrance Borisa Deniča sta Dean Bombač in Staš Skube dosegla po 6 zadetkov, pri izbrankah Marte Bon pa so bile najbolj učinkovite Barbara Lazović, Nina Jeriček in Tamara Mavsar. Vse so dosegle po 3 gole.

Ko smo to izvedeli, smo se preprosto odzvali na edini pravilen način in jo izključili iz reprezentance. Tudi odbojkarska reprezentanca jo je po tem priznanju črtala s svojega seznama.

Vodja odprave v Mersinu Iztok Čop.
Slovenske odbojkarice izgubile proti Turkinjam
Bertoncelj zlat v Mersinu