Rory McIlroy se je petič povzpel na vrh lestvice najboljših golfistov. Foto: EPA
Rory McIlroy se je petič povzpel na vrh lestvice najboljših golfistov. Foto: EPA
Caroline Wozniacki in Rory McIlroy
McIlroy je bil tik pred poroko z dansko teniško igralko Caroline Wozniacki. Foto: EPA

Še pred dobrima dvema mesecema se je zdelo, da bo 25-letni golfist največjo letošnjo zmago dosegel s sklenitvijo ljubezenske zveze z Danko Caroline Wozniacki, vendar se je kmalu po razposlanih vabilih ustrašil in končal tri leta trajajoče razmerje. Kot kaže, je po tem dogodku vse misli usmeril le v golf in v to, da se vrne na zmagovalne tire.

Do tega cilja pa ne bi mogel priti hitreje in na boljši način, kot mu je to uspelo v zadnjem mesecu. Najprej je pred dvema tednoma zmagal na najprestižnejšem in najstarejšem golfskem turnirju, Odprtem prvenstvu Velike Britanije, ko se je veselil še tretje zmage na grand slamih, pretekli konec tedna pa si je konkurenco podredil tudi na svetovnem prvenstvu v Bridgestonu. Poleg obeh lovorik se je Mcllroy zmagovito počutil še ob dveh stvareh. Ena je zagotovo denarna pogača, ki je bila po seštevku velika 3,4 milijona dolarjev, druga nagrada pa je, da se je na vrhu lestvice najboljših golfistov pojavilo njegovo ime.

Dosežek, ki mu je uspel še petič v karieri, ga tako postavlja v odličen položaj pred Odprtim prvenstvom PGA, ki se bo začelo v četrtek v zvezni državi v Kentucky. Na igriščih Valhalla v Louisvillu ga bodo morali tekmeci še pred začetkom gledati v hrbet, skrbi pa si lahko delajo predvsem zaradi njegovih zadnjih predstav. Kljub temu pa bi bil lahko največja nevarnost Španec Sergio Garcia, ki morda igra celo najboljši golf v karieri, saj ga je na obeh omenjenih turnirjih ogrožal vse do konca.

Zaradi razhoda med golfistom in teniško igralko so mnogi pričakovali, da bo Wozniackijeva potrebovala veliko več časa za zmagovalno vrnitev, a se je po spodrsljaju v Rolland Garrosu hitro pobrala. Veliko boljše je odigrala tako turnirja v Eastbournu kot v Wimbledonu, medtem ko je isti dan kot Rory na OP-ju zmagala na turnirju v Istanbulu. Po nekajdnevnem odmoru svetlolasa Danka zdaj na močnem turnirju v Montrealu (nagradni sklad 2,44 milijona dolarjev) začenja severnoameriško turnejo, na kateri jo v torek zvečer čaka dvoboj prvega kroga proti Danieli Hantuchovi.