Sara Isaković se je po več kot enoletni odsotnosti vrnila v bazene in načrtuje nastop na olimpijskih igrah 2016. Foto: BoBo
Sara Isaković se je po več kot enoletni odsotnosti vrnila v bazene in načrtuje nastop na olimpijskih igrah 2016. Foto: BoBo

Pri tem se sklicujejo na besede njenega trenerja Marka Đorđevića. "Ker več kot 18 mesecev ni plavala za nobeno reprezentanco, ima pa več državljanstev, je izbor odprt. Če bo Srbija prepoznala interes, bo morala prevzeti pobudo. Tako pri Sari kot pri meni obstaja želja, da bi plavala za Srbijo," Đorđevića povzema večina srbskih medijev.

Isakovićeve je natanko pred enim tednom v ekskluzivnem pogovoru z Uršulo Majcen na Valu 202 glede te teme povedala: "Trenutno mi niti na pamet ni prišlo, da bi plavala za katero koli drugo državo." A v nadaljevanju odgovora možnosti vseeno pušča odprte: "Ta odločitev bo padla v prihodnje. Čeprav je moj trener Srb, to nič ne pomeni. On me bo podpiral ne glede na to, za katero državo bom plavala. Glede tega ni treba nič skrbeti."

Srbski mediji še pišejo, da je Isakovićeva pred tremi leti izjavila, da Srbijo doživlja kot svojo državo. "Najraje bi plavala pol za Srbijo, pol za Slovenijo," Isakovićevo, katere oče Nenad ima v Beogradu veliko družino, citirajo v Srbiji.