Luka Božič in Sašo Taljat branita naslov med kanuističnimi dvojci. Foto: Ervin Čurlič
Luka Božič in Sašo Taljat branita naslov med kanuističnimi dvojci. Foto: Ervin Čurlič
Eva Terčelj
Tudi Eva Terčelj brani naslov. Foto: Ervin Čurlič

Med mlajšimi člani do 23 let sta med dvojci s tekmeci brez težav opravila Luka Božič in Sašo Taljat, ki sta daleč najboljši čas postavila že v prvi kvalifikacijski vožnji - bila sta več kot pet sekund hitrejša od najbližjih zasledovalcev, nato pa v polfinalu z najboljšim časom le še potrdila super pripravljenost.

"Že s prvo vožnjo sva se uvrstila v polfinale, tako da sva drugo izpustila. Bila sva zadovoljna z obema vožnjama. Tako kvalifikacije kot polfinale sva odpeljala dobro, tako kot sva si zadala, imava pa še nekaj rezerv. Naredila sva nekaj manjših napak, za katere upam, da jih bova v finalu odpravila," je povedal Luka Božič. Sašo Taljat pa je dodal: "Solkanska proga nama zelo leži, tako da sploh ni pomembno, kakšna je postavitev vrat. V kvalifikacijah in polfinalu nama ni bilo treba pretiravati s hitrostjo in sva vse odpeljala zelo zanesljivo." Iz kvalifikacij v polfinale sta napredovala tudi Luka Žganjar in Peter Žnidaršič, ki pa sta v popoldanskem delu tekmovanja naredila veliko napako in prvenstvo končala na 20. mestu. Drugo in tretje mesto v polfinalu sta si priveslali češki dvojici Kašpar-Šindler in Karlovsky-Jane.

Izjemno dobro je v polfinalu nastopil kanuist Blaž Cof, ki je zasedel drugo mesto in bo v finalu startal predzadnji, branilec naslova Anže Berčič pa si je finale priveslal s šestim mestom. V konkurenci kajakašic si je po pričakovanjih finalni nastop zagotovila Eva Terčelj, ki prav tako brani naslov evropske prvakinje. V polfinalu je zasedla četrto mesto.

Zadnji so se v polfinalih drugega tekmovalnega dne pomerili še kajakaši. Dobro je nastopil Simon Brus, ki je lani še tekmoval v konkurenci mladincev in tam osvojil zlato kolajno ter naslov evropskega prvaka. Tokrat je zasedel tretje mesto in potrdil svoje napovedi in želje po osvojitvi kolajne tudi v konkurenci mlajših članov. Brez finalnega nastopa sta ostala Martin Albreht, ki je bil 15., in Matic Štrukelj z 28. časom polfinala.

V soboto se bo tekmovanje začelo ob 10.30 s polfinalnimi tekmami v mladinski kategoriji, ob 14.50 sledijo finalni boji mlajših članov, ob 18.45 pa še ekipne tekme tekmovalcev do 23 let.