Luka Božič in Sašo Taljat bosta na olimpijskih igrah v krogu kandidatov za medalje. Foto: Nina Jelenc
Luka Božič in Sašo Taljat bosta na olimpijskih igrah v krogu kandidatov za medalje. Foto: Nina Jelenc

Božič in Taljat sta na zadnji tekmi pred olimpijskimi igrami na progi naredila tri napake, ki so jima prinesle šest kazenskih sekund, brez dotikov pa bi končala na zmagovalnem odru. "Škoda kazenskih sekund, ampak vse so bile posledica linij. Čolna nama ni uspelo tako držati, kot sva ga v polfinalu oziroma v petkovih kvalifikacijah, v finalu so nama tudi pojemale moči. Na koncu sva lahko zadovoljna z izkupičkom teh dveh svetovnih pokalov. S časom sva dokazala, da sva še zmeraj blizu oziroma celo pred najboljšimi. Zdaj se bo treba spočiti in trenirati za olimpijske igre," je po nastopu povedal Božič. Ob Francozih sta se na stopničke uvrstila še Nemca Robert Behling in Thomas Becker, ki sta zaostala 0,42 sekunde, in Francoza Nicolas Scianimanico in Hugues Cailhol, ki sta zaostala 0,73 sekunde.

V finalu med kajakašicami je veslala Eva Terčelj, ki je končala na osmem mestu, z enim dotikom je za zmagovalko, Francozinjo Marie-Zelio Lafonte, zaostala 7,18 sekunde. Slovakinja Jana Dukatova je bila druga z 2,43 sekunde zamude, Španka Maialen Chourraut pa tretja (+5,10). "S svojo vožnjo nisem zadovoljna. Že od začetka nisem našla pravega ravnotežja v čolnu. Eno kombinacijo sem nameravala odpeljati naravnost, pa sem jo morala reševati z obratom nazaj, potem se mi je težava pripetila še v srednjem delu, kjer sem se zataknila v skalo, imela sem tudi dotik. Vožnja ni bila niti približek tistemu, kar sem si želela. Zadovoljna sem sicer s tem, da še znam biti med najhitrejšimi, pridem v finale, kjer pa mi za zdaj še ne uspe zaključiti dneva in narediti rezultata. Zdaj sledi počitek, potem pa se bom pripravila na drugi del sezone," je povedala Terčeljeva.

Druga slovenska predstavnica v Pauju Ajda Novak je tekmovanje s štirimi dotiki končala v polfinalu na 23. mestu. Serija svetovnih pokalov se bo nadaljevala na začetku septembra s tekmama v Pragi in Tacnu (7.-11. september).