Bradley Wiggins je v Riu osvojil svojo osmo olimpijsko medaljo, peto zlato. Foto: EPA
Bradley Wiggins je v Riu osvojil svojo osmo olimpijsko medaljo, peto zlato. Foto: EPA
Bradley Wiggins
Leta 2012 je dobil Dirko po Franciji. Foto: EPA

Wiggins je aprila dopolnil 37 let, svetovnemu športu se je najprej predstavil kot kolesar na stezi, kjer je v Sydneyju 2000 v ekipnem zasledovanju osvojil bronasto medaljo. Hkrati je kolesaril tudi na cesti. Njegovi rezultati so se razbohotili na začetku tega desetletja, ko je dvakrat dobil dirko Dauphene, posebno pa je bilo leto 2012, ko je dobil Dirko po Franciji, dober teden pozneje pa še zlato medaljo na olimpijskih igrah v kronometru.

V Tokiu 2020 bo štel 40 let
Skupaj ima kar osem olimpijskih medalj, zadnjo je osvojil lani v Riu, kjer je bil na stezi zlat z dominantno britansko ekipo. Konec lanskega leta se je športno upokojil, zdaj pa se resno spogleduje z olimpijskimi igrami v Tokiu 2020, ko bo štel 40 let.

Časi na treningu so spodbudni
Že v svoji biografiji, ki jo je izdal leta 2012, je razmišljal o veslaški karieri, a nikoli ni imel časa, da bi se posvetil še tretjemu športu. "Morda se slepim in je to le iluzija, a časi na treningu kažejo drugače," je Wiggo povedal za Daily Mail.

Trenira sedem dni v tednu
"Ko sem se poslovil od kolesa, sem začel veslati, zgolj zato, da bi ostal v formi. Prve številke so bile zelo spodbudne, zato sem se tega zdaj lotil resno in pod vodstvom trenerja vadim sedem dni v tednu. Videl bom, kako daleč lahko posežem. Morda lahko osvojim celo šesto zlato olimpijsko medaljo?" razmišlja sloviti športnik.

Decembra ga čaka prvi pravi test
Prvi pravi test ga čaka decembra, ko bo v Londonu na sporedu državno prvenstvo v dvoranskem veslanju. Za razliko od klasičnega veslanja na vodi tovrstna tekmovanja potekajo na statičnih napravah (kot jih vidimo v različnih fitnes centrih).