Veselje na parketu dvorane Tri lilije in rajanje na tribunah. Foto: www.alesfevzer.com
Veselje na parketu dvorane Tri lilije in rajanje na tribunah. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenska reprezentanca v futsalu
Slovenska reprezentanca bo četrtič zapored igrala na evropskem prvenstvu. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenija, ki bo četrtič zapored igrala na evropskem prvenstvu, je dobro odigrala prvi polčas. Potem ko je Češko že po dveh minutah in pol v vodstvo povedel Michal Kovacs, je najprej v 10. minuti izid poravnal Benjamin Melink, Igor Osredkar je dve minuti pozneje svojo ekipo popeljal do vodstva, v zadnji minuti prvega dela pa je na 3:1 po ukradeni žogi povišal Gašper Vrhovec.

V drugem polčasu so Čehi igrali tudi z vratarjem, toda borbeni slovenski nogometaši niso pustili veliko prostora za strele gostov. Igrali so borbeno, dovolj agresivno, da so Čehom jemali dragocen čas in prostor za nevarne podaje, uspešno pa so tudi blokirali tekmečeve poskuse.

Češka, ki je v skupini 5 zasedla drugo mesto, si bo nastop na sklepnem turnirju v Srbiji poskušala zagotoviti v septembrskih dodatnih kvalifikacijah.
Vrhovec: Nič nam niso mogli
"Po pričakovanju je bilo težko. S fanti smo se dogovorili, da se bomo borili do zadnjega. Res so prava ekipa, držijo skupaj, izpolnjujejo vse, kar se dogovorimo, skupaj zastavljamo cilje. Presrečen sem. To pomeni, da bo ta generacija kar petkrat na evropskem prvenstvu, kar je nekaj neverjetnega,"
je po uspehu dejal selektor Slovenije Andrej Dobovičnik. Kot je znano, bo Euro 2018 gostila Ljubljana, Slovenija pa bo tedaj neposredno uvrščena na prvenstvo kot gostiteljica.

Vrhovec je dodal: "Občutki so odlični, za nami je vrhunsko odigran turnir. Igrali smo tako, kot smo se dogovorili. Vidi se, da smo izvrstno naštudirali igro Čehov z vratarji, nič nam niso mogli. Iz obrambe pa smo izhajali, na njej smo vse gradili in uspeli."

Kristjan Čujec je bil tudi vesel uspeha: "Za nami je težka tekma, smo pa zato toliko bolj veseli in srečni. Hoteli smo premagati Čehe, tistih kvalifikacij izpred nekaj let še nismo pozabili, ko smo izpadli in ostali brez svetovnega prvenstva. Tudi zato smo dali še vsak po nekaj atomov moči več od sebe. Na evropskem prvenstvu bi radi odigrali še bolje kot lani v Belgiji."

Skupina 5, 3. krog:
SLOVENIJA
- ČEŠKA 3:1 (3:1)
Melink 10., Osredkar 12., Vrhovec 20.; Kovacs 3.

FRANCIJA - NORVEŠKA 3:1 (2:1)
Končni vrstni red: Slovenija 9, Češka 6, Francija 3, Norveška brez točk.