Špela Ponomarenko Janić je presegla svoja pričakovanja. Foto: STA
Špela Ponomarenko Janić je presegla svoja pričakovanja. Foto: STA
Živa Dvoršak
Strelka Živa Dvoršak je z zračno puško končala na 26. mestu. Foto: www.alesfevzer.com
Strelka Dvoršakova ostala brez finala
Baku: Tokić se je poigral z Ukrajincem

Ponomarenkova, ki je septembra povila dečka, je na jezeru Mingačevir s šestim mestom nadgradila lastna pričakovanja, saj je bila zelo zadovoljna že s finalom. Na koncu ji je do brona zmanjkalo nekaj manj kot štiri desetinke sekunde. Ponomarenkova je popoldne nastopila še na 200 metrov in osvojila skupno 14. mesto. Jošt Zakrajšek je na 5.000 m osvojil 13. mesto.

Boštjan Maček 24., Jasmina 19.
Nastope sta za danes sklenila tudi oba strelca na glinaste golobe. Boštjan Maček se je uvrstil v sredin drugi del kvalifikacij. Po odličnem začetku, v prvi seriji je zadel vseh 25 tarč, v drugi pa 24, je v tretji seriji nekoliko popustil, zadel je 22 tarč, s skupno 71. točkami je 24., a prav tako uspešen je bil 18-uvrščeni Hrvat Anton Glasanović. Jasmina Maček je prvi dan zadela 59 tarč in bila 19.

Tokić odpihnil Ukrajinca Katkova
Namiznoteniški igralec Bojan Tokić je brez težav preskočil prvo oviro. Ukrajinca Ivana Katkova je odpravil gladko s 4:0 (5, 3, 3, 7). V sredo bo igral s sedmim nosilcem Avstrijcem madžarskega rodu Robertom Gordosom. "Seveda sem zadovoljen z doseženim, saj na evropskih igrah nisem pričakoval tako lahke tekme. Sam sem igralec, ki potrebuje nekaj več časa, da pride v igro, da začuti žogico. Vsekakor pa si tudi današnji nasprotnik zasluži več točk in morda tudi kakšen niz. Je pa res, da sem sam res igral skoraj perfektno," je ocenil Tokić. Manj uspešna je bila 20-letna Alex Galič, ki je z 1:4 izgubila proti Slovakinji Barbori Balažovi.

Lokostrelka Ana Umer je bila v kvalifikacijah 20., v prvem krogu na izpadanje pa se bo pomerila z Belorusinjo Aleno Tolkač. Rok Bizjak in Umerjeva sta se uvrstila tudi v osmino finala v mešanih dvojicah. V moški konkurenci je bil med Slovenci najvišje Rok Bizjak z 39. mestom in 647 krogi. V soboto se bo v prvi tekmi na izpadanje pomeril z Norvežanom Baardom Nestengom, ki je bil v kvalifikacijah 22. Jaka Komočar je bil 54., Den Habjan Mlakar pa 56. Na ekipnem tekmovanju so Slovence izločili Ukrajinci. Nastopili sta tudi obe slovenski strelki z zračno puško. Urška Kuharič je s 412 krogi osvojila 17. mesto, Živa Dvoršak je zadela strel manj in bila 26.



Strelka Dvoršakova ostala brez finala
Baku: Tokić se je poigral z Ukrajincem