Na turnirju v Velenju je med posamezniki od Slovencev v igri le še Bojan Tokić. Foto: MMC RTV SLO/Ervin Čurlič
Na turnirju v Velenju je med posamezniki od Slovencev v igri le še Bojan Tokić. Foto: MMC RTV SLO/Ervin Čurlič
Uspešen dan za Tokića
Le še Tokić ostaja v igri

Tokić je najprej s 4:2 (-10, 8, -9, 8, 6, 4) premagal Brazilca Gustava Tsuboija, pri čemer ni bil zadovoljen z igro.
S 4:2 (5, 7, -9, -7, 6, 3) je zvečer ugnal še Slovaka Thomasa Keinatha. V soboto ob 14. uri ga čaka Kitajec Ma Long. Igral bo lahko povsem sproščeno in bo zato še bolj nevaren. To je dokazal že maja 2011, ko je z istim tekmecem na svetovnem prvenstvu v Rotterdamu odigral enega izmed najlepših dvobojev tekmovanja. Takrat je izgubil z 2:4.
Ma Long je sicer v odlični formi, saj je zmagal na prvem letošnjem turnirju svetovne serije pred slabim tednom v Budimpešti.

"Kitajec me zagotovo ne bo podcenjeval, na to kaže tudi dejstvo, da sem pred dnevi šel prosit v kitajski tabor, če bi lahko pred olimpijskimi igrami z njimi treniral. Zaenkrat mi niso dovolili, rekli so mi, da sem njihov konkurent, a mi vseeno dali nekaj upanja, saj so dejali, da bodo o vsem še premislili. Mogoče pa bom vendarle prvi, ki se bom s Kitajci lahko pripravljal," je povedal Tokić.

Saš Lasan je izgubil dvoboj proti Nemcu Ruwenu Filusu, izid je bil 1:4 (-2, -2, 8, -3, -6).

Že prej sta izpadli Manca Fajmut in Alex Galić, ki proti svojima tekmicama iz Južne Koreje oziroma Avstrije nista imela nobenih možnosti.

Tokić naprej tudi pri dvojicah
Tokić se je skupaj z Janom Žibratom uvrstil tudi v četrtfinale med dvojicami. Slovenca, ki sta bila neposredno uvrščena na glavnih turnir 16 parov, sta v osmini finala, v svojem prvem dvoboju, s 3:2 (-5, -6, 6, 4, 8) premagala Poljaka Roberta Florasa in Daniela Goraka. V soboto ob 11.45 bosta v četrtfinalu igrala proti Kitajcema Ma Linu in Jan Anu.

Uspešen dan za Tokića
Le še Tokić ostaja v igri