Najtrofejnejši slovenski športnik, nekdanji veslač Iztok Čop, je na dveh kandidatnih listah. Foto: BoBo
Najtrofejnejši slovenski športnik, nekdanji veslač Iztok Čop, je na dveh kandidatnih listah. Foto: BoBo

Za predsednika OKS-a se potegujejo Bogdan Gabrovec, Zoran Janković in Andraž Vehovar. Tako Gabrovec kot Janković sta na svojo listo na mesto podpredsednikov predlagala Janeza Sodržnika in Iztoka Čopa.
Sodržnik podpira Jankovića, Čop Gabrovca
Sodržnik je sicer podporo izrekel ljubljanskemu županu, Čop pa Gabrovcu.

"Dejstvo je, da sem bil izbran na seznamu šestih kandidatov (tam so bili še Andrej Pohar, Andraž Vehovar, Andrej Hauptman, Marjan Batagelj in Mojmir Ocvirk), ki so na voljo in vsak me je lahko dal na to mesto. Jaz ostajam tam, kjer sem in podpiram Bogdana Gabrovca, za katerega verjamem, da je strokovno najboljši med vsemi kandidati," je dejal Čop in poudaril, da sodeluje z Gabrovcem in dela na tem, da bi ta opcija zmagala: "Vse ostalo bi bilo neprofesionalno."

Sodržnik pa je dejal: "Odločitev je bila težka, ker sem že prej dolgo delal pri Gabrovcu. Ker se je župan pozno odločil za kandidaturo, je bila odločitev težka, a logična, da ljubljanski šport podpre svojega župana. Ko sem vprašal klube in člane izvršnega odbora ljubljanske športne zveze, je bila večinska podpora izražena Jankoviću, kar je pozneje pokazalo tudi glasovanje. Tedaj sem se tudi umaknil iz volilnega štaba Gabrovca, kar je po mojem mnenju tudi normalno. Sem na obeh listah, kar niti ni čudno. Ko enkrat daš soglasje za podpredsednika, te lahko vsak predsedniški kandidat uvrsti na svojo listo. O predsedniku in članih IO pa bo odločala skupščina."

Gabrovec: To lahko vnese zmedo v volilno telo
"Na to gledam, najmanj kar lahko rečem, čudno. Ve se, da sta bila Čop in Sodržnik dolgo opredeljena vsebinsko in v moji ekipi. Ocenjujem, da lahko to vnese zmedo v volilno telo, kar pa je mogoče tudi namen te predstavitve in odločitve Jankovića. Čop se je osebno izrekel zame. Sodržnik pa je moral, tako kot tudi njegova zveza, spremeniti svojo odločitev. Sam ga še vedno vidim kot edinega primernega kandidata za to mesto in mislim, da bo to prepoznalo tudi volilno telo,"
je ocenil Gabrovec.

Predlog sestave izvršnega odbora Bogdana Gabrovca:
1. podpredsednik Janez Sodržnik (LŠZ Ljubljana)
2. podpredsednik Iztok Čop (Veslaška zveza Slovenije)
3. podpredsednik Tomaž Barada (Taekwondo zveza Slovenije)

Preostali predlagani člani

Predlog sestave izvršnega odbora Zorana Jankovića:
1. podpredsednik Janez Sodržnik (LŠZ Ljubljana)
2. podpredsednik Iztok Čop (Veslaška zveza Slovenije)
3. podpredsednik Andrej Pohar (Badmintonska zveza Slovenije)

Preostali predlagani člani

Predlog sestave izvršnega odbora Andraža Vehovarja:
Podpredsednik za lokalni šport Rafko Križman
Podpredsednik za vrhunski šport Andrej Hauptman
Podpredsednik izbira predsednika Marjan Batagelj

Preostali predlagani člani