Daši Grm v Bratislavi ni šlo po načrtih. Foto: EPA
Daši Grm v Bratislavi ni šlo po načrtih. Foto: EPA

21-letni Celjan, ki živi v Avstraliji in je nekaj časa zanjo tudi tekmoval, je dobro opravil s svojim nastopom in si priboril nastop med najboljšimi 24 tekmovalci, ki bodo v petek nadaljevali s tekmovanjem. Do zdaj je najboljšo uvrstitev v moški konkurenci na evropskih prvenstvih dosegel Gregor Urbas, ki je bil leta 2007 deveti.

Po kratkem programu pričakovano vodi Španec Javier Fernandez s 102,54 točke, drugi je bil Rus Maksim Kovtun (88,09), tretji pa Čeh Michal Brezina (84.30).
Najboljša slovenska drsalka Daša Grm je osvojila 26. mesto po kratkem programu in tako ostala brez nastopa v prostem programu. Grmova je z izkupičkom 43,36 točke za 1,39 točke zaostala za 24. mestom, ki še pelje v prosti program.

Grmova je brez uvrstitve v prosti program ostala tudi na lanskem evropskem prvenstvu v Stockholmu, ko je tekmovanje končala na 29. mestu. Dobra dva meseca pozneje je 24-letna Celjanka na svetovnem prvenstvu v Šanghaju dosegla uspeh kariere z 18. mestom, s podobnimi željami pa je odšla tudi na letošnje evropsko prvenstvo v Bratislavi, vendar se je tudi tokrat ponovila lanska zgodba iz Švedske.

Na vrhu tri Rusinje
Po kratkem programu so v vodstvu tri ruske drsalke. Z 72,55 točke vodi Jevgenija Medvedeva, druga je Jelena Rodjonova, ki je kratki program končala s 70,96 točke, tretja pa Ana Pogorilaja s 63,81 točke.