Matt Prater je letos zadel vseh devet prostih strelov za Denver. Tokrat je bil njegov prispevek 9 točk ključen za zmago Denverja. Po vrsti je zadel z 48, 50 in 28 jardov. Foto: EPA
Matt Prater je letos zadel vseh devet prostih strelov za Denver. Tokrat je bil njegov prispevek 9 točk ključen za zmago Denverja. Po vrsti je zadel z 48, 50 in 28 jardov. Foto: EPA
Tony Romo
Tony Romo je postal šele peti podajalec, ki je na eni tekmi zbral 500 jardov in pet podaj za zadetek. Dallas je izgubil še osmo zaporedno tekmo, v kateri je Romo v zadnji četrtini vrgel prestreženo podajo. Foto: EPA
Michael Vick
Michael Vick se je ob zmagi Philadelphie nad New York Giantsi poškodoval. Foto: Reuters

Podajalec Denverja Peyton Manning je nadaljeval svojo dih jemajočo predstavo. V svojo statistiko je vpisal nove štiri podaje za zadetek, zdaj jih ima na svojem računu že 20, kar ni uspelo še nobenemu podajalcu na prvih petih tekmah sezone. 37-letni veteran je nase opozoril še s tekom za zadetek (za 1 jard), kar mu ni uspelo že pet let. Prvič v sezoni je sicer vrgel tudi prestreženo podajo.

Romov večer z eno samo napako
Za tango sta potrebna dva plesalca, na drugi strani je tako Tony Romo najbrž odigral svojo najboljšo tekmo v karieri. Tudi sam je poskrbel za pet zadetkov (vse po zraku), s podajami pa je zbral 506 jardov (rekord kariere in klubski rekord). Njegova edina napaka je prišla dve minuti pred koncem, ko je pri izidu 48:48 začel napad za zmago, a je Danny Trevathan prestregel njegovo podajo. Manning je mojstrsko izpeljal napad do konca, saj je namerno porabil ves čas in dve sekundi pred koncem zadnji udarec prepustil Mattu Praterju, ki je zadel prosti strel, dolg 28 jardov.

Padli še številni drugi rekordi
Denver je postal šele četrta ekipa v zgodovini Lige NFL, ki je na dveh zaporednih tekmah dosegla vsaj 50 točk. Broncosi so letos dosegli že 230 točk, kar je rekord. Prejšnjega je držal St. Louis, ki je v sezoni 2.000 v istem obdobju zbral 217 točk. Denver je niz zmag v rednem delu sezone podaljšal na 16. Dallasovih 48 točk je drugo najvišje število točk, ki ga je zbrala poražena ekipa (Oilersi so leta 1963 ob porazu dosegli 49 točk).

Konec niza za Seattle ...
S petimi zmagami so sezono začeli še v Kansas Cityju in New Orleansu. Prvi poraz v sezoni je doživel Seattle, ki je v še eni poslastici izgubil v Indianapolisu s 34:28. Seahawksi so začeli dominantno in pred koncem prve četrtine povedli z 12:0, vodili so večji del tekme, a zadnja četrtina je pripadla gostiteljem, ki so dosegli zadnjih deset točk na tekmi. Podajalec Andrew Luck je kreiral še deveti zmagovalni napad v zadnji četrtini ali podaljšku. V drugem letu kariere mu je to uspelo že devetič, s čimer je izenačil rekord Jaka Plummerja.

... ter New England in Bradyja
Prvič v sezoni je izgubil tudi New England, ki je bil nemočen v Cincinnatiju (13:6). Domača obramba je dobro ustavila Toma Bradyja (18/38, 197 jardov), ki je ostal brez podaje za zadetek prvič po seriji 52 tekem. S tem je za las ostal brez rekorda najdaljšega niza tekem z vsaj eno podajo za zadetek, ki bo očitno še nekaj let ostal v lasti Drewa Breesa (54 tekem).

Spet slab večer Matta Shabua
Zato pa je črni niz nadaljeval Matt Shaub - podajalec Houstona je namreč še na četrti tekmi zapored vrgel prestreženo podajo, ki jo je nasprotna obramba pretvorila v zadetek. San Francisco je brez težav ugnal Houston s 34:3, Shaub pa je tekmo končal s kar tremi prestreženimi podajami.

Freeman hitro našel novega delodajalca
Josh Freeman, ki ga je med tednom odpustila Tampa Bay, je podpisal enoletno pogodbo z Minnesoto. Vikingi so sezono začeli s tremi porazi, njihov podajalec Christian Ponder pa ni pustil pozitivnega pečata.

Liga NFL, 5. teden:
CLEVELAND
- BUFFALO 37:24
CHICAGO - NEW ORLEANS 18:26
CINCINNATI - NEW ENGLAND 13:6
GREEN BAY - DETROIT 22:9
TENNESSEE - KANSAS CITY 17:26
INDIANAPOLIS - SEATTLE 34:28
ST. LOUIS - JACKSONVILLE 34:20
MIAMI - BALTIMORE 23:26
NY GIANTS - PHILADELPHIA 21:36
ARIZONA - CAROLINA 22:6
DALLAS - DENVER 48:51
SAN FRANCISCO - HOUSTON 34:3
OAKLAND - SAN DIEGO 27:17

Ponedeljek:
ATLANTA - NY JETS
Prosti:
MINNESOTA, PITTSBURGH, TAMPA BAY, WASHINGTON

Lestvice, Konferenca AFC

Vzhod: New England (4-1), Miami (3-2), NY Jets (2-2), Buffalo (2-3).
Sever: Baltimore, Cleveland, Cincinnati (3-2), Pittsburgh (0-4).
Jug: Indianapolis (4-1), Tennessee (3-2), Houston (2-3), Jacksonville (0-5).
Zahod: Denver, Kansas City (5-0), San Diego, Oakland (2-3).

Konferenca NFC

Vzhod: Dallas, Philadelphia (2-3), Washington (1-3), NY Giants (0-5).
Sever: Detroit, Chicago (3-2), Green Bay (2-2), Minnesota (1-3).
Jug: New Orleans (5-0), Atlanta, Carolina (1-3), Tampa Bay (0-4).
Zahod: Seattle (4-1), San Francisco, Arizona (3-2), St. Louis (2-3).