Damir Dugonjić bo v popoldanskem finalu lovil vrhunski izid. Foto: Reuters
Damir Dugonjić bo v popoldanskem finalu lovil vrhunski izid. Foto: Reuters

Milerjeva je v Szczecinu s časom 8:39,94 svoj osebni rekord popravila za skoraj štiri sekunde in v dopoldanskem delu dosegla šesti čas, popoldne bo nastopila še hitrejša skupina.

Popoldanski spored se bo začel ob 17.00. Prenos bo na TV Slovenija 2 in MMC TV.

Naredila "neumno napako"
Nina Sovinek
je na 100 metrov mešano s časom 1:03,29 osvojila 23. mesto. "Naredila sem neumno napako pri obratu s hrbtnega na prsni slog, kar zaletela sem se v zid. S tem sem imela težave že na razplavanju in res ne vem, zakaj. Danes sta bila izid 1:02,9 in polfinale dosegljiva," je bila razočarana 26-letna plavalka.

Usmerjena v prihodnost
Tjaša Vozel
je na 200 metrov prsno s časom 2:27,43 končala na 18. mestu. "Ni čudno, da je bilo tako težko. Prehitro sem začela in na koncu sem mislila, da zadnjih 25 metrov sploh ne bom preplavala. Povsem nezadovoljna vendarle nisem, saj sem letos začela dosegati precej konstantne izide, spremenila sem mišljenje in veliko pričakujem v prihodnjih letih," je razmišljala 17-letnica.

Izjemno bogato popoldne z vsaj štirimi Slovenci
Velika pričakovanja imajo v slovenskem taboru popoldne, ko bo nastopilo kar pet plavalcev. Damir Dugonjić sodi v ožji krog kandidatov za medaljo na 100 metrov prsno, Peter Mankoč bo skupaj z Robijem Žbogarjem nastopil v finalu na 100 metrov delfin, Tjaša Oder pa v finalni skupini na 800 metrov prosto. Še vedno pa je vprašljiv nastop Anje Čarman v finalu na 100 metrov hrbtno, saj je v četrtek zvečer nepričakovano zbolela in del noči preživela v bolnišnici.