Slovenski nogometaši so za dobrodelno akcijo prispevali dres. Foto: MMC RTV SLO
Slovenski nogometaši so za dobrodelno akcijo prispevali dres. Foto: MMC RTV SLO

Do zdaj je največ ponudil Aleš Franjko, in sicer 500 evrov. Izklicna cena je bila 100 evrov. Ponudbe lahko pošiljate na mmc-sport@rtvslo.si.

Poslanstvo projekta Jaz, Ti, Mi, za Slovenijo je povezovanje posameznikov, društev, organizacij in podjetij, ki so zdravju in zdravemu načinu življenja blizu, prav tako pa so prijazni do okolja.

Poleg tega ima akcija širši namen. Z aktivnostmi, ki potekajo pri tem projektu, želimo v prvi vrsti ozavestiti mlade o življenju v zdravem in čistem okolju, s čimer si v prihodnosti lahko zagotovimo bolj zdravo in k naravi usmerjeno populacijo. Z omenjeno akcijo pa poseben poudarek namenjamo ozaveščanju mladih o pomenu zdravega okolja ter odnosa do narave in recikliranja odpadnih materialov. Želimo si, da bi našim bodočim odgovornim državljanom ozavestili dejstvo, da je večina odpadkov v današnjem času ob pravilnem zbiranju in sortiranju lahko tudi surovina za nadaljnjo predelavo.

Društvo Tandem iz Zagorja, ki je pobudnik te akcije, bo zbrana sredstva namenilo za nakup inkubatorja za Splošno bolnišnico Trbovlje, ki je v nekaterih primerih nujno potreben. Posamezniki, ki se bodo želeli vključiti v projekt Jaz, Ti, Mi za Slovenijo, se bodo od 1. do 30. septembra akciji lahko priključili tudi z SMS-donacijami, ki se bodo stekale na poseben račun Rdečega križa Slovenije. Na številko 1919 lahko pošljete ključno besedo INKUBATOR1 in darujete 1 EUR za nakup inkubatorja.