Damir Dugonjić je potrdil, da ima velik potencial. Foto: MMC RTV SLO
Damir Dugonjić je potrdil, da ima velik potencial. Foto: MMC RTV SLO
Koroška pozdravila svojega junaka Dugonjića

"Zdaj vem, da mi samo še čisto malo manjka, pa sem lahko najboljši na svetu. In to je zdaj moj cilj, tri leta imam pred sabo," je dejal na novinarski konferenci Plavalne zveze Slovenije.

Nato pa nadaljeval: "Vračam se z več kot sekundo popravljenim osebnim rekordom, s četrtim mestom, plaval sem v finalu." Kot je še dejal, mu je letos uspel preskok, ki ga je potreboval, ob tem pa se je zahvalil trenerju Matiji Medvešku, da ga je tako dobro spoznal in preučil, da je v eni sezoni res veliko napredoval, kar je sicer po njegovem zelo težko pri 25 letih.

Mladi plavalci Dugonjića vrgli v bazen
Sprejema ob ravenskem odprtem bazenu se je udeležilo veliko domačinov, ki so dogajanje spremljali iz senčnih območij okolice bazena, ter številni plavalci in njihovi spremljevalci, ki se udeležujejo tekmovanja. Predsednik Plavalne zveze Slovenije (PZS) Miran Kos je Dugonjiću za nadaljnjo spodbudo podaril veliko medaljo, dobil je tudi torto s fotografijami pomembnih trenutkov v karieri, za presenečenje pa so poskrbeli mlajši plavalci, ki so ga ob koncu sprejema vrgli v bazen.

Medvešek: Čaka nas analiza
Medvešek je napovedal, da se bosta z varovancem v prihodnje osredotočila na to, kaj je šlo narobe, da se je tako želena kolajna na SP izmuznila. Vse to bosta skušala popraviti naslednje leto, ki pa bo po njegovih besedah še težje kot letošnje. Čaka ju evropsko prvenstvo v kratkih in dolgih bazenih, kjer bo tudi priložnost, da njegov varovanec nastopa še malo bolj sproščeno, "glede na to, da je v Barceloni premagal celotni evropski vrh". Popravila bosta še skok, več bosta delala tudi na prvih 50 metrih pri plavanju na 100 metrov prsno, je napovedal Medvešek.

Koroška pozdravila svojega junaka Dugonjića