Eli Manning je postal 11. podajalec v zgodovini Lige NFL, ki je osvojil več kot en šampionski prstan. Foto: EPA
Eli Manning je postal 11. podajalec v zgodovini Lige NFL, ki je osvojil več kot en šampionski prstan. Foto: EPA

Nikoli nismo občutili, da smo v težavah, ohranili smo pozitivne misli, vedeli smo, da se lahko zanesemo na obrambo, ki nas je popeljala do novega naslova.

Eli Manning
Tom Coughlin
Tom Coughlin je s 65 leti in 158 dnevi postal najstarejši trener, ki je osvojil Super Bowl. Foto: EPA
Tom Brady
Podajalec New Englanda Tom Brady je že pred časom dejal, da je njegov najljubši šampionski prstan (osvojil jih je tri) - "naslednji". Toda na le-tega čaka že od sezone 2004, ko je v Super Bowlu porazil Philadelphio Eagles. Foto: EPA

Peyton Manning je po mnenju mnogih eden najboljših, morda celo najboljši podajalec v zgodovini Lige NFL, a manjka mu nekaj, kar v ameriškem nogometu šteje največ - šampionski prstani. Enega je sicer osvojil, a to je za podajalca, kakršen je Peyton Manning, občutno premalo. Še več, po številu osvojenih šampionskih prstanov ga je zdaj prehitel tudi Eli, ki je končno stopil iz sence starejšega brata.

Ni pomembno, kje osvoji Super Bowl
Podajalec New York Giantsov, ki je podal za zadetek, zaključil 30 podaj in zbral 296 jardov, je dejal: "To je bila nora tekma, nora sezona! Imamo dobro ekipo, ki vselej ohranja upanje in se nikoli ne preda. Verjamemo drug v drugega, tudi ko smo zaostajali, nismo sklonili glav in smo se borili še naprej." Nadaljeval je: "Vseeno je, kje osvojiš Super Bowl. Občutek je vselej izjemen." Eli je za nagrado prejel najnovejši model kabrioleta Chevrolet. "Nikoli nismo občutili, da smo v težavah, ohranili smo pozitivne misli, vedeli smo, da se lahko zanesemo na obrambo, ki nas je popeljala do novega naslova," je še dodal.

Coughlin zagotovo ostaja na klopi Giantsov
"Zahvaljujem se vsem, od vodstva kluba do navijačev. Bili smo priča odlični tekmi, moji varovanci so igrali fantastično," je bil po tekmi navdušen trener NY Giantsov Tom Coughlin, ki je postal tudi najstarejši trener, ki je osvojil Super Bowl. V prvi polovici prvega polčasa so bili Newyorčani razred zase, nasprotnika so ujeli na levi nogi, a tega niso najbolje izkoristili. "Kazni in nepotrebne napake so pometle nekaj potencialnih točk s semaforja, toda v drugem polčasu smo igrali zelo energično, dobro smo se pripravili na to tekmo in ostalo je zgodovina," je še dejal 65-letnik, ki je bil v letošnji sezoni kar nekajkrat tarča neusmiljenih kritik, a bo po slavju v Indianapolisu zagotovo na klopi Giantsov sedel tudi v prihodnje.

Belichick redkobeseden in odrezav
Po tekmi je bil razumljivo precej slabše razpoložen trener New England Patriotsov Bill Belichick, ki je na novinarski konferenci odgovarjal kratko in jedrnato. "Za poraz ne morem kriviti svojih varovancev, morda bi lahko na trenutke igrali bolje, a to je bila zelo težka tekma," je večkrat ponovil Belichick, ki ima v svoji zbriki že tri Super Bowl naslove iz let 2001, 2003 in 2004, a zadnja je izgubil. Precej pozornosti je požel v zaključku tekme, ko so vsi pričakovali, da bo nasprotniku dovolil zadetek in s tem 1:40 do konca prejel žogo za zadnji napad, a je ekipa na veliko začudenje poznavalcev ameriškega nogometa izgubila še dodatnih 40 sekund, Tom Brady pa v slabi minuti svoje ekipe ni več mogel rešiti. "Odločitev, da prepustimo zadetek, je bila lahka in smiselna. Imeli so žogo na 10 jardih, v več kot 90 odstotkih so prosti streli uspešni," je odrezal Belichick, ki ni želel razkriti, kako je nagovoril svoje varovance po porazu, in sklenil: "Igrali smo dobro, lahko bi igrali bolje, večji del tekme smo vodili, a na koncu nam je do zmage zmanjkalo časa in sreče."

"Zapravili smo veliko priložnosti, vsak igralec v slačilnici je prepričan, da bi lahko iz sebe iztisnil še nekoliko več in tako najbrž precej pripomogel k zmagi. Toda na koncu nam je zmanjkalo časa in sreče," pa je bil še kratek prvi podajalec New Englanda Brady.

Nikoli nismo občutili, da smo v težavah, ohranili smo pozitivne misli, vedeli smo, da se lahko zanesemo na obrambo, ki nas je popeljala do novega naslova.

Eli Manning