Ernie Els je drugič v karieri osvojil OP Velike Britanije. Foto: Reuters
Ernie Els je drugič v karieri osvojil OP Velike Britanije. Foto: Reuters

Komaj verjamem, da sem zmagal. Izjemno mi je škoda mojega dobrega prijatelja Adama, vendar takšen je pač naš šport. Enkrat izgubiš, drugič zmagaš. Tokrat sem bil očitno jaz na vrsti.

Ernie Els

Tretje mesto sta si razdelila Američana Tiger Woods in Brendt Snedeker.

Scott ostal brez prvenca
Tretji letošnji "major" je postregel z malokrat videno dramo na tovrstnih turnirjih. Adam Scott, ki je zadnjih osemnajst lukenj začel s prednostjo štirih udarcev pred najbližjima zasledovalcema in kar osmimi pred Elsom, je imel na zadnjih štirih igralnih poljih štiri "boogieje" ali udarce nad parom in zmago skoraj dobesedno predal Južnoafričanu. Scott je tako ostal brez prvega naslova na velikih turnirjih, 42-letni Els pa je drugič v karieri osvojil britanski Open in četrtič postal zmagovalec "majorja".

Enkrat izgubiš, drugič zmagaš
"Komaj verjamem, da sem zmagal. Izjemno mi je škoda mojega dobrega prijatelja Adama, vendar takšen je pač naš šport. Enkrat izgubiš, drugič zmagaš. Tokrat sem bil očitno jaz na vrsti," je dejal Els, ki je na prestolu zamenjal Severnega Irca Darrena Clarka.

Neutolažljivi Scott bogatejši za pol milijona
Na igrišču Royal Lytham pri Blackpoolu ni bilo gledalca, ki ne bi sočustvoval z Avstralcem, ki mu je v edino tolažbo lahko ček za dobrega pol milijona evrov, pol manj, kot je prejel zmagovalec. "To je pač golf. Cel teden sem igral odlično, nato pa na zadnjih štirih luknjah napravil štiri slabe udarce in zgrešil še zadnji 'putt', s katerim bi lahko izsilil razigravanje. Res škoda," je dejal Scott, ki je na 54 luknjah v prejšnjih treh dneh izgubil le štiri udarce.

Woods ni dobil priložnosti za zmago
Američana Snedeker in Woods se zadnji dan nista prebila do priložnosti za zmago. Woods je z rezultatom 73 oziroma tri nad parom igrišča ostal pri štirinajstih naslovih "major", tako da še naprej za štiri zaostaja za legendarnim rojakom Jackom Nicklausom. Snedeker, vodilni po dveh krogih, pa se zadnji dan v močnem vetru prav tako ni najbolje znašel. Najvišje uvrščena Evropejca sta bila Severni Irec Graeme McDowell in vodilni golfist na svetu, Anglež Luke Donald, na petem mestu.

Izidi:
 1. Ernie Els (JAR)           273 (67 + 70 + 68 + 68)
 2. Adam Scott (Avs)          274 (64 + 67 + 68 + 75)
 3. Brandt Snedeker (ZDA)     277 (66 + 64 + 73 + 74)
  . Tiger Woods (ZDA)         277 (67 + 67 + 70 + 73)
 5. Graeme McDowell (S. Irs)  278 (67 + 69 + 67 + 75)
  . Luke Donald (Ang)         278 (70 + 68 + 71 + 69)
 7. Thomas Aiken (JAR)        279 (68 + 68 + 71 + 72)
  . Nicholas Colsaerts (Bel)  279 (65 + 77 + 72 + 65)
       

Komaj verjamem, da sem zmagal. Izjemno mi je škoda mojega dobrega prijatelja Adama, vendar takšen je pač naš šport. Enkrat izgubiš, drugič zmagaš. Tokrat sem bil očitno jaz na vrsti.

Ernie Els