Dobovec, ki je aprila prvič postal državni prvak, se bo zdaj preizkusil še v Ligi prvakov. Foto: Drago Perko
Dobovec, ki je aprila prvič postal državni prvak, se bo zdaj preizkusil še v Ligi prvakov. Foto: Drago Perko

Cilj Dobovčanov je preboj med najboljših 16 v Evropi, za kar bo treba biti v konkurenci Benfice, Sarajeva in že omenjene Varne vsaj drugi.

Domača ekipa se je pred začetkom sezone okrepila. Prišli so Peter Stres, Aleš Vrabel, Gregor Janeš, Jure Kordiš in Borut Šket, po poškodbi bo spet igral Denis Lojen. Na klop pa je prišel Zoran Tesko, ki ima v Ligi prvakov precej izkušenj. Litijane je popeljal med osem v Evropi v sezoni 2004/05, pred petimi leti pa je bil z Oplastom korak do preboja med 16 najboljših na stari celini.

Tesko: Odločilna bo tekma s Sarajevom
"Fantje so vsi zdravi, smo v popolni postavi, določene zadeve smo dodelali, zato maksimalno pripravljeni čakamo začetek,"
pravi Tesko, ki se zaveda, da bo odločala druga tekma proti Sarajevu. "Proti Bolgarom na uvodni tekmi ne smemo izgubiti," opozarja Tesko, ki je preučil konkurenco, ki bo igrala v Podčetrtku.

Obračun z Benfico ne sme odločati o napredovanju
"Sarajevčani imajo osem reprezentantov BiH-a. Bolgari so neznanka, a mi je trener Dinama Mičo Martić povedal, da igrajo precej na telo, v svoji ekipi pa imajo tudi dva tuja igralca. Benfica ima izvrstno ekipo, ne smemo pa si dovoliti, da bi o napredovanju odločal prav obračun s Portugalci," je jasen Tesko. "Igralci imajo izredno veliko željo. Moram paziti, da ne bodo pregoreli, malce jih bom umiril, a ne preveč,"
izkušeno še dodaja Tesko, ki je v Ligi prvakov z Litijo tudi igral.

Ekipe v glavnem delu Lige prvakov sicer nastopajo v šestih skupinah, napredujeta pa prva in druga ekipa vsake skupine. Turnirje poleg Podčetrtka oziroma Dobovca Pivovarne Kozel gostijo Slov-Matic Bratislava, ETO Futsal Györ, Nikars Riga, City US' Targu Mures in Apoel Nikozija.

LIGA PRVAKOV

SKUPINA B, Podčetrtek

Sreda ob 17.30:
BENFICA - SARAJEVO

Ob 20.00:
DOBOVEC PIVOVARNA KOZEL - VARNA

Četrtek ob 17.30:
VARNA - BENFICA

Ob 20.00:
DOBOVEC PIVOVARNA KOZEL - SARAJEVO

Sobota ob 17.30:
SARAJEVO - VARNA

Ob 20.00:
BENFICA - DOBOVEC PIVOVARNA KOZEL