Maribor Proen se je v letošnji sezoni veselil državnega in pokalnega naslova. Foto: www.futsal.si/Drago Perko
Maribor Proen se je v letošnji sezoni veselil državnega in pokalnega naslova. Foto: www.futsal.si/Drago Perko
Borut Ručna in Alen Fetić
Borut Ručna in Alen Fetić sta na četrti tekmi zadela po trikrat. Foto: www.futsal.si/Drago Perko

Okoli 800 gledalcev se je zbralo v Litiji na obračunu najboljših ekip v državi. Gostje so nastopili v oslabljeni postavi. Na parketu ni bilo veterana Mileta Simeunoviča, ki so ga ustavile poškodbe, kartoni pa so preprečili igranje Nikoli Jandriču.

Mariborčani boljši v prvem polčasu
Povedli so gostje, zadel je Alen Fetić v 7. minuti. Borut Ručna je takoj zatem izkoristil zmedo in poravnal na 1:1, Fetič pa je v isti minuti zabil še za 1:2.

Po gneči pred vrati Litije se je žoga v 15. minuti odbila od Tineta Šturma, ki jo je pospravil v lastno mrežo za vodstvo gostov z 1:3. Nikola Jelić je izkoristil znižal na 2:3. Za mirno nadaljevanje Mariborčanov pa je poskrbel kapetan Jurček Klinc.

Ručna in Pertič izenačila
Kapetan Litije Ručna je v 22. minuti znova ujel priključek (3:4). Domači strateg Tomislav Horvat ni okleval, v igro je poslal igralca vratarja. Po še eni izgubljeni žogi so Litijani izvedli bliskovit napad, po dvojni podaji je zadel Damir Pertič.

Fetić neustavljiv
V 36. minuti je Anže Kraljič spremljal akcijo po levi strani, prejel je podajo in matiral domačega vratarja. Litija je zaigrala na vse ali nič, kar je s strelom s svoje polovice na prazen gol izkoristil Fetić za 4:6. Ručna je v 38. minuti le omilil poraz.

Finale, četrta tekma:
Litija - PROEN MARIBOR 1:3
5:6 (2:4)
800; Ručna 8., 22., 38., Jelić 17., Pertič 33.; Fetić 7., 8., 36., Šturm 15./ag, Klinc 19., Kraljič 36.

Izid v zmagah je v krepkem tisku. Igrali so na tri zmage po sistemu 2-2-1.