Slovenci so tudi na svojem tretjem evropskem prvenstvu ostali praznih rok. Foto: Drago Perko
Slovenci so tudi na svojem tretjem evropskem prvenstvu ostali praznih rok. Foto: Drago Perko
Ukrajinci so vse odločili že v uvodnih desetih minutah. Foto: Drago Perko
Rok Mordej
Rok Mordej se je trudil, a to ni bilo dovolj za več kot častni poraz. Foto: Drago Perko

Slovenci so vse možnosti zapravili že s slabim prvim polčasom. Ukrajinci so bili precej boljši, po prvih dvajsetih minutah so imeli štiri zadetke prednosti, v nadaljevanju pa so tekmo rutinsko pripeljali do konca. V soboto se bodo s Španci pomerili za prvo mesto v skupini, Slovenija pa potuje domov - še s tretjega prvenstva brez točke.

Tokrat se je v zagrebški Areni zbralo manj gledalcev, okoli 2.300, od tega okoli 500 iz Slovenije. Selektor Andrej Dobovičnik se je odločil, da na tribuno pošlje Gaja Rosiča in Damirja Puškarja, tekmo pa so začeli Igor Osredkar, Primož Zorč, Rok Mordej, Rok Grželj, Aljoša Mohorič.

Legčanov dal hat-trick in še avtogol
V prvem delu se je igralo po ukrajinskih notah. V 6. minuti so Slovenci izgubili žogo, Dmitrij Kločko pa je z leve strani zatresel mrežo. Že dve minuti pozneje je Valerij Legčanov zabil iz obrata. Po kotu Slovenije v 10. minuti so Ukrajinci izvedli hiter protinapad in prek Sergeja Žurbe povedli z 0:3. V 17. minuti je bil uspešen še Maksim Pavlenko. Slovenija je postala pogumnejša in odločnejša šele po visokem zaostanku.

Ukrajinci so tudi na začetku drugega dela nadzirali potek igre. Legčanov je v 21. minuti povišal na 0:5, nato je isti igralec dosegel avtogol. S prostega strela je bil natančen še za 1:6. Rajko Uršič je v 33. minuti znižal na 2:6, končni izid pa je postavil Kristjan Čujec.

Dobovičnik razočaran po porazu
"Težko je zbrati misli po taki tekmi. Ukrajina je hitro povedla, kar ni bilo dobro za nas. Zavedali smo se, da bomo težko lovili razliko. Prvi trije zadetki so odločili zmagovalca. Jasno pa nam je bilo, da so Ukrajinci hitri in fizično dobro pripravljeni, zato smo tako previdno začeli na naši polovici. Ker se rezultat ni odvijal v našo korist, smo morali odpreti karte in igrati tako, kot je šlo Ukrajini v prid," je dejal selektor Dobovičnik.

Skupina B (Zagreb):
SLOVENIJA - UKRAJINA 3:6 (0:4)
2.300; Legčanov 27./ag, Uršič 33., Čujec 38.; Kločko 6., Legčanov 8., 21., 29., Žurba 10., Pavlenko 17.

Slovenija: Mohorič, Osredkar, R. Modrej, Zorč, Grželj, A. Mordej, Melink, Fetič, Drobne, Čujec, Uršič, Pertič.

Ukrajina: Ivanjak, Legčanov, Čepornjuk, Pavlenko, Osjanikov, Sorokin, Litvinenko, Zamjatin, Žurba, Rogačov, Kločko, Kondracjuk.


SLOVENIJA - ŠPANIJA 2:4 (1:1)
5.308; Fetić 17., R. Mordej 37.; Miguelin 15., Aicardo 25., Torras 28., 30.

Sobota ob 14.00:
UKRAJINA - ŠPANIJA


Skupina A (Split):
HRVAŠKA - ROMUNIJA 2:1 (0:0)

ROMUNIJA - ČEŠKA 3:1 (1:1)

Sobota:
ČEŠKA - HRVAŠKA