Slovenija ima na turnirju v Chomutovu dva remija in v nedeljo potrebuje zmago nad Češko. Foto: futsal.si
Slovenija ima na turnirju v Chomutovu dva remija in v nedeljo potrebuje zmago nad Češko. Foto: futsal.si

V četrtek so izbranci selektorja Andreja Dobovičnika s tem izidom remizirali s Francijo. Slovenija bo turnir na Češkem končala v nedeljo s tekmo proti gostiteljem (ob 16. uri). Takrat bosta tudi znani reprezentanci, ki bosta potovali v zadnji del kvalifikacij, ki bo na sporedu med 22. marcem in 14. aprilom. Slovenija za napredovanje potrebuje zmago nad Čehi.

Slovenija je tokrat tekmo začela v postavi Rok Mordej, Igor Osredkar, Kristijan Čujec, Gašper Vrhovec. Namesto Alena Mordeja pa je med vratnici stopil Damir Puškar. Čingiz Jesenamanov je Kazahstance popeljal v vodstvo v deseti minuti, že dobro minuto pozneje pa je izid poravnal Rok Mordej. Kazahstan, ki je imel več strelov na gol, je spet povedel v 19. minuti prek Daurena Nurgožina. V drugem polčasu je Slovencem v 29. minuti uspelo izenačiti, strelec je bil Kristjan Čujec.

"Pokazali smo pravi obraz in dokazali, kako se bori za barve domovine. S takim pristopom se nam ni treba bati nikogar. Prišli smo do velike točke, ki jo je treba potrditi še v nedeljo," je povedal kapetan Igor Osredkar. Tudi selektor Andrej Dobovičnik je bil zelo zadovoljen: "To je bila vrhunska tekma, igrali smo precej boljše kot proti Franciji."

KVALIFIKACIJE ZA SP 2016, skupina 5, Chomutov (Češka), 1. krog:
SLOVENIJA - FRANCIJA 2:2 (1:2)
Vrhovec 6., Osredkar 20.; Hamdoud 7., Alla 16.

ČEŠKA - KAZAHSTAN 1:3 (1:2)

2. krog:
KAZAHSTAN - SLOVENIJA 2:2 (1:2)
Mordej 11., Čujec 29.; Jesenamanov 10., Nurgožin 19.

ČEŠKA - FRANCIJA 3:2 (0:0)
3. krog, nedelja ob 13.30:
FRANCIJA - KAZAHSTAN
Ob 16.00:
SLOVENIJA - ČEŠKA

Iz sedmih skupin bodo napredovale prvo- in drugouvrščene ekipe. Žreb bo dal sedem parov, zmagovalci pa bodo potovali na SP v Kolumbijo.