Bled znova gosti veslaški svetovni pokal. Foto: www.alesfevzer.com
Bled znova gosti veslaški svetovni pokal. Foto: www.alesfevzer.com
Bled: Dva slovenska čolna v finalu

Razred zase je bil v predtekmovanju Kubanec Angel Fourneir Rodriguez, bronasti z lanskega SP-ja, ki je v petek zmagal na mednarodni regati, Fistravec pa je trdno držal drugo mesto in se prepričljivo uvrstil v finale. V končnici tekme, ko je Mariborčan načrtno popustil, saj je imel finale zagotovljen, se je do drugega mesta prebil Kitajec Ma Džian, lani član dvojnega četverca. V drugi skupini je zmagal Hrvat Damir Martin, ki je lansko sezono zaradi poškodbe izpustil, drugi je bil Švicar Markus Kessler, tretji pa Egipčan Hasan Nour El din. Dolgo je bil v boju za finale tudi Blejec Janez Zupan, ki pa mu je v sprintu zmanjkalo nekaj moči, in zadovoljiti se je moral s četrtim mestom in finalom B.

"Taktika je bila nastavljena na Kitajca. Kubanec je korak pred nami. Kitajca sem z lahkoto obvladoval do treh četrtin proge, in to presenetljivo z lahkoto. Na koncu sem prihranil moči za nedeljo, tudi taktično sem popuščal, a jutri bom dal vse od sebe," je po tekmi dejal Fistravec. "Odstopata Kubanec in Hrvat, drugi pa imamo možnost, da se borimo za tretje mesto. Imam še nekaj rezerve, in če mi to uspe nadoknaditi, se bom boril za visoka mesta."

Izolan Rajko Hrvat je med lahkimi skifisti v svoji skupini zmagal. Povedel je na četrtini proge, nato pa prednost varno držal v svojih rokah. Iz njegove skupine sta se v finale uvrstila še Bolgar Nedelčo Vasiljev in Čeh Petr Čabla.

Bled: Dva slovenska čolna v finalu