Foto:
Foto:
Karpov zmagal v Krškem

Tretja, predzadnja dirka serije finalnih evropskih dirk, je največ uspeha prinesla Ukrajincu Andreju Karpovu, ki svojim tekmecem ni oddal točke.

Drugo mesto si je privozil 17-letnik iz Latvije Andrejs Lebedevs, tretje pa češki veteran Aleš Dryml, ki dirko pred koncem prvenstva tudi močno vodi v skupnem seštevku in ima tako največje možnosti, da prvič v karieri osvoji naslov prvaka stare celine.

To je v članski konkurenci v starem sistemu enodnevnih finalnih dirk sicer že dvakrat uspelo našemu najboljšemu vozniku Mateju Žagarju, ki pa je svoje mesto med finalisti letos prepustil ljubljanskemu klubskemu kolegu Maksu Gregoriču, saj se je bolj posvetil najelitnejši profesionalni ligi na Poljskem, kjer ima prav v času teh evropskih dirk najpomembnejše nastope za morebitno skupno zmago njegovega kluba Gorzow v tej sezoni.

Letošnje evropsko prvenstvo posameznikov v speedwayaju je prvič organizirano po sistemu serije dirk. Evropski prvak bo tako znan šele po seriji štirih finalnih dirk.

Edini slovenski stalni finalist Maks Gregorič na prvih dveh dirkah ni zbral niti točke. Od nastopa v Krškem je tako upravičeno pričakoval precej boljši izkupiček. Prvi dve vožnji sta z dvema drugima mestoma to tudi nakazovali, po težavah z motorjem v tretjem nastopu pa je bilo sanj o dobri predstavi pred slovenskim občinstvom konec.

V nadaljevanju je letošnji slovenski podprvak nanizal zgolj še dve ničli. Preglavice z motorji so pestile tudi ostala dva slovenska predstavnika, ki sta na dirki nastopila s posebnim povabilom. Domačin Aleksander Čonda je tako podobno kot Gregorič zbral zgolj štiri točke, Matic Voldrih pa je bil s točko več najboljši Slovenec.

Prvenstvo se bo končalo in odločilo 30. septembra, ko bo v avstrijskem Cmureku tudi zadnja od finalnih preizkušenj tega tekmovanja.

Karpov zmagal v Krškem