Rajko Hrvat je v Franciji zmagal v vseh treh nastopih. Foto: VZS
Rajko Hrvat je v Franciji zmagal v vseh treh nastopih. Foto: VZS
Veslač Rajko Hrvat se bo boril za medalje

Hrvat je v svoji polfinalni skupini zmagal pred Srbom Milošem Stanojevićem in Američanom Nicholasom Trojanom. Na polovici proge je bil še drugi, potem pa je močno pospešil in v cilj priveslal s točno sekundo prednosti. Izpadel je branilec naslova svetovnega prvaka, Italijan Marcello Miani.

Iz druge polfinalne skupine so se v veliki finale, ki bo na sporedu v petek ob 12.35, uvrstili Britanec Jamie Kirkwood, Nemec Konstantin Steinhubel in Novozelandec Adam Ling.

Hrvat: V finalu je vse mogoče
"Tretja tekma je bila malo težja od prvih dveh, tako da sem se moral malo bolj konkretno potruditi za prehod v finale. Vesel sem in jutri grem na maksimum, jutri je vse mogoče. Po rezultatih sodeč bo naš finale ena najbolj zanimivih tekem na prvenstvu. Izenačenost je velika, tako da bodo odločale malenkosti in mislim, da bom eden tistih, ki bo pokazal, da je najboljši. Nekaj imam še rezerve, iz teh treh zmag je mogoče še nekaj potegniti in mislim, da sem na dobri poti. Če bom pametno odpeljal in z nekaj manjšimi popravki, mi dober rezultat ne bo ušel," je povedal Hrvat.

Zupan in Fistravec brez olimpijske vozovnice
Manj uspešna sta bila Janez Zupan in Gašper Fistravec v dvojnem dvojcu, saj sta v svoji četrtfinalni skupini zasedla šesto mesto. Slovenca sta s tem ostala brez boja za uvrstitev med najboljših enajst posadk, ki se bodo uvrstile na olimpijske igre v Rio de Janeiro prihodnje leto.

Veslač Rajko Hrvat se bo boril za medalje