Po šestih letih samostojnega življenja si je Sara Isaković spet zaželela biti bližje svoji družini. Foto: Ervin Čurlič
Po šestih letih samostojnega življenja si je Sara Isaković spet zaželela biti bližje svoji družini. Foto: Ervin Čurlič

Isakovićeva je bila gostja oddaje Športni izziv, ki jo TV Slovenija predvaja že četrto sezono. V oddaji je v pogovoru z novinarjem Ervinom Čurličem spregovorila o svojem velikem podvigu na olimpijskih igrah v Pekingu, o svoji mladosti, o študiju in nadaljevanju življenja.

Prva slovenska plavalka z olimpijsko medaljo
"Sem počaščena, da sem bila tista plavalka, ki je Sloveniji pokazala, da tudi plavalci lahko posegamo po olimpijskih medaljah. Odkar sem začela plavati, sem o tem sanjala. Vsak dan sem šla na trening s to mislijo v glavi, da bom en dan tudi jaz stala na teh stopničkah," je povedala. "Sem najsrečnejša športnica, ker sem imela tako podporo družine. Družina je vse naredila, da sem lahko dosegla svoje cilje. Živeli smo v Dubaju. Oče se je odločil, da moram nazaj v Slovenijo, če želim olimpijsko medaljo," je dodala in pojasnila, da je mama na dan z avtomobilom prevozila okoli 300 kilometrov, da je lahko Sara nemoteno združevala študij in plavanje.

Prav ta podpora družine je bila vselej njena oporna točka v življenju. "Potrebuješ nekoga, ki verjame vate. Jaz sem verjela vase, ampak je lepo, če te nekdo pri tem še spodbuja. To sem imela vse življenje in mislim, da sem se zato kot športnica počutila zelo samozavestno," je dejala.

Pogovoru lahko v celoti prisluhnete v spodnjem videu.

Športni izziv s Saro Isaković
Športni izziv s Saro Isaković