Milošu Janši je uspelo s pritožbo. Foto: Veslaška zveza Slovenije
Milošu Janši je uspelo s pritožbo. Foto: Veslaška zveza Slovenije

Janša s tem spet postaja slovenski selektor, nastali položaj pa bo obravnaval izvršni odbor zveze, so sporočili iz VZS-ja.

Dolničar je svoj sklep preklical zaradi različnih razlag pravil in praks glede postopkov znotraj zveze, ki se nanašajo na imenovanje in razrešitev selektorja. Za ta korak se je odločil po pritožbi Janše, ki meni, da je bil kršen postopek in da glede na statut predsednik ne more samoiniciativno razrešiti selektorja.

V postopku so na zvezi ugotovili, da obstajajo različne prakse glede odločitev organov VZS-ja in da obstajajo nejasni zapisi oziroma protislovja glede imenovanja in razrešitve selektorja v aktih VZS-ja. Dolničar je zaradi nejasnosti in nedorečenosti pravil in prakse glede tega postopka v korist pritožnika sprejel odločitev, da sklep o razrešitvi prekliče. Obenem je pozval izvršni odbor, da se opredeli do nastalega položaja in poda ustrezne usmeritve za tovrstne postopke.

Miloš Janša tako do preklica ostaja selektor veslaških reprezentanc. Zaradi njegovega odstopa s funkcije predsednika trenerske komisije, ki jo tvorijo glavni trenerji klubov, pa je ta za novega predsednika izvolila Dušana Juršeta, glavnega trenerja mariborskega kluba.